Primul hotel plutitor din Romania, gata de inaugurare: satul lacustru care ii va face pe turisti sa creada ca sunt in Maldive sau in Bora Bora

Primul hotel plutitor din Romania, gata de inaugurare: satul lacustru care ii va face pe turisti sa creada ca sunt in Maldive sau in Bora Bora

Bungalourile de la Berzeasca sunt construite pe Dunare, la peste 30 de metri de mal, cu vedere spre granita sarbeasca. Pregatiti de inaugurare Conform oficialului de la Primaria Berzeasca, in cel mult doua saptamani se va inaugura o prima parte a proiectului, care cuprinde 15 casute suspendate pe Dunare. Cine e proprietarul O parte din banii pentru hotel sunt din fonduri europene, pe masura 313 - Incurajarea activitatilor turistice, masura accesata de firma GPC & Gabriela, a lui Sorin Vinilescu, un om de afaceri din zona.

acum 78 luni (13 Jun 2016)

Micuta localitate Berzeasca (judetul Caras-Severin) se va transforma in curand intr-o statiune exotica. Aici s-a construit, pe fonduri europene, o complex hotelier plutitor, asa cum sunt cele de la tropice, de pe insulele Bora Bora, Galapagos, Maldive sau Filipine. Bungalourile de la Berzeasca sunt construite pe Dunare, la peste 30 de metri de mal, cu vedere spre granita sarbeasca.

"Conceptul a plecat de la realizarea Planului Urbanistic, in cadrul unei tabere interdisciplinare la care au venit multi specialisti. Pentru ca Dunarea este cel mai de pret lucru pe care il avem in Clisura. In Dubova si Ieselnita s-a construit haotic, intre Drumul National si Dunare, practic au ingradit dreptul de a accede spre fluviu. Asa s-a nascut ideea de locuinte plutitoare, lacustre, pe piloni", a declarat Petru Nicolae, primarul din comuna Berzeasca.

Patru casute au cazut in apa

Lucrarile au inceput in urma cu patru ani, insa au stagnat pentru ca la un moment dat bungalourile au inceput pur si simplu sa se scufunde. Patru casute au intrat, la propriu, la apa, din cauza unor probleme de executie. Si tehnologia este destul de greoaie. Nu s-a mai facut un complex de acest gen in Europa. Nu exista riscul sa fie inundate de apa Dunarii, pentru ca apa este cotrolata de sistemul hidroenergetic.

Pregatiti de inaugurare

Conform oficialului de la Primaria Berzeasca, in cel mult doua saptamani se va inaugura o prima parte a proiectului, care cuprinde 15 casute suspendate pe Dunare. Se pun balustadele, se amenajeaza vestiarele pentru piscina, se mai lucreaza la debarcaderul pe care vor sta oamenii la plaja.

Autoritatile locale sper sa revigoreze zona din punct de vedere turistic. "Va fi punctul principal de unde se va pleca in tot ce inseamna atractie in zona Clisurii. Se stie de ea deja in toata Europa.

Etapele proiectului

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro