Primul hot din Romania care a furat un seif cu totul. "Cap de Fier" a dat o spargere la o agentie de bursa din Bucuresti

Primul hot din Romania care a furat un seif cu totul.

Alte stiri pe aceasta tema: Cum au scapat autorii "Jafului secolului" de inchisoare dupa ce au furat o masina blindata care transporta 10 milioane de lei VIDEO Fotbalistul care a jefuit o casa de pariuri din Craiova cu un pistol de jucarie, condamnat la inchisoare cu suspendare si munca in folosul comunitatii A dat buzna in casa unei batrane de 89 de ani si, sub amenintarea cutitului, i-a furat 10.000 de lei.

acum 72 luni (14 Jun 2018)

La mijlocul veacului trecut, Bucurestiul a fost zguduit de zeci de jafuri comise de bande de talhari. Infractorii faceau legea prin majoritatea cartierelor, beneficiind de sprijinul politistilor si politicienilor corupti. Linistea a fost restabilita in capitala de catre comisarul sef Eugen Alimanescu, un fost soldat ce a luptat pe frontul de est in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

"Nimeni nu mai indraznea sa iasa din casa de cum se intuneca si pana la ziua. Isi impartisera orasul si-si faceau de cap, ucigand la drumul mare, jefuind pe oricine, spargand bancile, magazinele, casele", scria Traian Tandin in cartea "Jafuri celebre in Romania". Alimanescu si brigada sa au reusit sa au omorat zeci de interlopi, care s-ar fi opus arestarii.

Brigada "Fulger" condusa de Eugen Alimanescu a reusit sa anihileze si banda lui Petre Silberschmied zis "Argintaru", care a comis zeci de jafuri la bancile din Bucuresti. El a fost bagat dupa gratii si omorat in urma unei tentative de evadare.

Comisarul sef Eugen Alimanescu l-a capturat si pe Lica Ciungu zis "Cap de Fier", primul hot care s-a gandit sa fure o casa de bani cu totul. "Cap de Fier", impreuna cu mai multi complici, a dat o spargere la o agentie de bursa din Bucuresti, dupa ce a aflat ca in interior ar fi o suma considerabila de bani.

Lica Ciungu si aghiotantii sai au dus casa de bani intr-un atelier din cartierul Colentina, unde au deschis-o cu ajutorul unui aparat de sudura. Eugen Alimanescu a pornit de urma lui "Cap de Fier", reusind sa dea in scurt timp de urma sa. Acesta si membrii bandei sale au fost ucisi de brigada "Fulger" intr-un schimb de focuri de arma.

Alte stiri pe aceasta tema:

Cum au scapat autorii "Jafului secolului" de inchisoare dupa ce au furat o masina blindata care transporta 10 milioane de lei

VIDEO Fotbalistul care a jefuit o casa de pariuri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro