Primul film science-fiction din lume, proiectat intr-o biserica catolica din Romania. Muzica de orga, fundalul sonor

Primul film science-fiction din lume, proiectat intr-o biserica catolica din Romania. Muzica de orga, fundalul sonor

Scurtmetrajul "Le voyage dans la lune" ("Voiaj catre luna"), realizat de regizorul francez Georges Melies in anul 1902, va fi difuzat in cadrul Campulung Film Fest, eveniment organizat in perioada 24-27 august in localitatea suceveana Campulung Moldovenesc.

acum 44 luni (14 Aug 2017)

Scurtmetrajul "Le voyage dans la lune" ("Voiaj catre luna"), realizat de regizorul francez Georges Melies in anul 1902, va fi difuzat in cadrul Campulung Film Fest, eveniment organizat in perioada 24-27 august in localitatea suceveana Campulung Moldovenesc. Fundalul sonor va fi asigurat la orga de catre Alexandru Catau, organist titular la Biserica "Coeur Eucharistique de Jesus" din Paris.

Campulung Film Fest, ajuns la editia a II-a, este unul dintre cele mai excentrice evenimente de profil organizate in Romania. La editia din acest an, spectatorii vor putea viziona zece pachete de cate doua filme realizate de catre tineri regizori sau absolventi ai unor scoli de cinematografie din Statele Unite ale Americii si Franta.

Festivalul are si o sectiune de scurt sau lungmetraje de animatie, precum si un cine-mobil, o caravana care va difuza filme in cartierele orasului. In plus, va exista si o sectiune in care vor fi proiectate scurtmetrajele realizate de sapte tineri aflati la debut.

Unul alt moment important al festivalului il reprezinta difuzarea documentarului "Planeta Petrila" pe un ecran instalat in varful muntelui, pe partia de schi a orasului Campulung Moldovenesc.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro