Primul film-cult din istorie, proiectat in aer liber la TIFF 2016, in atmosfera gotica a Castelului Banffy de la Bontida

Primul film-cult din istorie, proiectat in aer liber la TIFF 2016, in atmosfera gotica a Castelului Banffy de la Bontida

In primul week-end de festival, in timpul zilei, Castelul Banffy de la Bontida va fi teren de joaca si spatiu pentru ateliere creative si spectacole pentru copii, in timp ce serile sunt rezervate proiectiilor si concertelor. In seara de sambata, 28 mai, de la 21.45, un documentar captivant si pe alocuri tulburator despre un secol de vodeviluri, spectacole de circ, balciuri si carnavaluri, va rula in premiera la TIFF.

acum 55 luni (9 May 2016)

In primul week-end de festival, in timpul zilei, Castelul Banffy de la Bontida va fi teren de joaca si spatiu pentru ateliere creative si spectacole pentru copii, in timp ce serile sunt rezervate proiectiilor si concertelor.

In seara de sambata, 28 mai, de la 21.45, un documentar captivant si pe alocuri tulburator despre un secol de vodeviluri, spectacole de circ, balciuri si carnavaluri, va rula in premiera la TIFF. The Show of Shows aduna imagini de arhiva inedite cu clovni, dansatori, acrobati care executa cascadorii ametitoare, freak shows si scene crude de exploatare a animalelor si copiilor, intr-un portret fascinant al acestei lumi atat de populare in secolele XIX si XX, potrivit "The Guardian".

Pe fundal, o coloana sonora emotionanta compusa de basistul Georg Holm si bateristul Orri Pall Dyrason, membri ai celebrei trupe islandeze Sigur Ros, in colaborare cu compozitorul Hilmar Orn Hilmarsson si chitaristul Kjartan Dagur Holm. Sigur Ros va canta live la Cluj in iulie, tot la Castelul Banffy de la Bontida, la Electric Castle Festival. The Show of Shows este regizat de Benedikt Erlingsson, unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru din Islanda, si a fost realizat in colaborare cu National Fairground Archive al Universitatii din Sheffield.

Tot din Islanda vine si muzica ce acompaniaza duminica, 29 mai, de la 21.45, cine-concertul "Haxan: Witchcraft Through the Ages". In atmosfera gotica a Castelului, muzica originala a artistului islandez Bardi Johansson, interpretata de o orchestra simfonica dirijata de Simona Strungaru, va insoti live, intr-un concert spectaculos, productia neobisnuita din 1922.

Interzis in numeroase tari pentru reprezentarea pe ecran a practicilor de venerare a diavolului si pentru nuditate, "Haxan" este cel mai scump film mut scandinav realizat vreodata. Alaturi de JB Dunckel de la AIR, formeaza proiectul Starwalker. Bardi a compus muzica simfonica, a creat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro