Primul copil, motiv de nefericire in viata parintilor

Primul copil, motiv de nefericire in viata parintilor

Nasterea primului copil ar trebui sa fie prilej de bucurie, dar, cu toate acestea, doua treimi din parinti trec printr-o suferinta asemanatoare cu cea resimtita in timpul divortului sau chiar mortii partenerului, potrivit oamenilor de stiinta.

acum 59 luni (6 Aug 2015)

Nasterea primului copil ar trebui sa fie prilej de bucurie, dar, cu toate acestea, doua treimi din parinti trec printr-o suferinta asemanatoare cu cea resimtita in timpul divortului sau chiar mortii partenerului, potrivit oamenilor de stiinta. In cadrul studiului, cuplurile cu copii au fost rugate sa isi noteze nivelul de fericire pe o scara de la unu a zece cu doi ani inainte de nastere si la un an dupa venirea pe lume a primului mostenitor.

Rezultatele cercetarii au aratat ca aparitia unui copil reduce fericirea, in medie, cu 1,3 puncte de la un an la altul. Moartea unui partener sau lipsa unui loc de munca reduc fericirea cu un punct, iar divortul cu 0,6 puncte, potrivit sondajului realizat intre 1984 si 2010 pe un esantion de 20.000 de persoane.

"Politicienii ingrijorati de scaderea natalitatii ar trebui sa acorde o atentie sporita consilierii proaspetilor parinti inainte si dupa nasterea primului copil.

Rezultatele au fost aceleasi indiferent de sexul parintelui, venituri, locul nasterii sau de starea civila a cuplului. Desi parintii intervievati nu au spus exact care sunt motivele nefericirii de dupa sarcina, cercetatorii au consemnat ca acestia se plang foarte mult de lipsa odihnei, stresul din relatie, pierderea libertatii si de lipsa de control asupra propriei vieti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro