Primul Chromebook care ajunge oficial in Romania iti arata cum va fi PC-ul viitorului

Primul Chromebook care ajunge oficial in Romania iti arata cum va fi PC-ul viitorului

Totul se face prin Google Drive, de la documente (la care ai acces si offline) la stocat, iar HP Chromebook vine la pachet in primii doi ani cu 100GB spatiu de stocare in acest cloud si 60 de zile acces gratuit la toata muzica din Google Play Music.

acum 96 luni (26 Feb 2016)

Numele "Chromebook" ti-ar putea parea cunoscut de la browserul Chrome dezvoltat de Google si n-ai fi departe daca ai presupune ca au legatura. Astfel, pentru 99 de euro primesti un abonament Orange Net 24, care include 16GB trafic de Internet pe luna si acces la viteze 4G+ de pana la 300Mbps pentru download. De asemenea, mai ai 25GB spatiu de stocare in Orange Cloud, Orange Antivirus, dar si trafic nelimitat pentru a urmari filmele, serialele, emisiunile si canalele TV preferate prin Orange TV Go.

Revenind la hardware, trebuie sa tii cont de software si de acea conexiune la Internet. Laptopul are un ecran de 11,6 inci HD, ruleaza Chrome OS, bazat pe o infrastructura web, este foarte rapid, e actualizat automat si porneste de la 0 la "functional" in doar 10 secunde datorita si unui SSD de 16GB. Referitor la software, ai nevoie de un cont de Gmail pentru a accesa tot ceea ce poate face.

Totul se face prin Google Drive, de la documente (la care ai acces si offline) la stocat, iar HP Chromebook vine la pachet in primii doi ani cu 100GB spatiu de stocare in acest cloud si 60 de zile acces gratuit la toata muzica din Google Play Music. De asemenea, ai aceleasi functionalitati pe care le-ai avea pe un laptop cu care te-ai obisnuit pana acum. Puterea de calcul este in cloud, la mii de kilometri distanta, la care ai acces prin Internet. Iar acum, pe fondul migrarii spre 4G+ si in cativa ani spre 5G, accesul la Internet nu mai este o problema. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro