Primul automobil electric fabricat in Romania a fost prezentat la Cluj. Masina va costa 5000 de euro

Vom avea doua versiuni ale masinii, prima care va avea o viteza maxima de 45 de kilometri pe ora si sa fie folosita doar in oras si cealalta care va atinge 80 de kilometri pe ora", a declarat Stefan Breban, de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN), membru al echipei care a dezvoltat proiectul masinii.

acum 90 luni (30 Sep 2016)

Macheta primei masini electrice produsa si conceputa in Romania a fost prezentata, joi seara, la Cluj-Napoca, informeaza Mediafax.

Lansarea machetei a avut loc, joi seara, in cadrul festivalului de arte digitale Clujotronic organizat de Institutul Francez si Centrul Cultural German. Macheta este din fibra de carbon si cantareste 150 de kilograme, am incercat sa fie cat mai usoara. Masina va avea trei roti si va fi propulsata de un motor electric, iar incarcarea se face cu baterii litiu-ion. Vom avea doua versiuni ale masinii, prima care va avea o viteza maxima de 45 de kilometri pe ora si sa fie folosita doar in oras si cealalta care va atinge 80 de kilometri pe ora", a declarat Stefan Breban, de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN), membru al echipei care a dezvoltat proiectul masinii.

Henri Jonckheere, directorul belgian al unei firme de IT din Cluj-Napoca, initiatorul proiectului, a subliniat ca totul este produs in Romania, de la design la caroserie, la baterii si motor.

"Este o masina pentru doua persoane care va putea fi parcata si perpendicular, va avea o autonomie de 100 de kilometri, iar cu o baterie suplimentara autonomia va creste la 200 de kilometri. Vom construi, la inceput, 10 prototipuri pentru omologare si credem ca in primavara anului viitor vom putea incepe productia de serie la Pitesti, la fabrica Dacia, care are tehnologia necesara de productie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro