Primul automobil de serie dotat cu Android Auto. Cum vor fi inlocuite cheile si CD-ul de smartphone

Primul automobil de serie dotat cu Android Auto. Cum vor fi inlocuite cheile si CD-ul de smartphone

Android Auto se conecteaza la aceeasi adresa de mail pe care o ai in telefon, la Gmail sau la alte servicii de acest fel. Hyundai Sonata are un pret de start de 21.150 de dolari, dar ajunge si la 33.525 de dolari.

acum 92 luni (1 Jun 2015)

Android Auto e incercarea Google de a conecta o buna parte din viata noastra. De asemenea, programele inteligente erau rezervate masinilor scumpe si nu se actualizau la fel de rapid pe cat trebuia.

Android Auto se conecteaza la aceeasi adresa de mail pe care o ai in telefon, la Gmail sau la alte servicii de acest fel. Sistemul a fost disponibil in dispozitive de navigatie, dar de pe 26 mai este si intr-o masina de serie, Hyundai Sonata.

Android Auto e o interfata suplimentara peste sistemul de navigatie deja existent in limuzina Hyundai. Ofera navigatie prin Google Maps, cautari Google Voice Search, poti trimite si sa primesti mesaje text si poti sa asculti muzica prin Spotify sau alte aplicatii. Pentru a se sincroniza cu telefonul, Android Auto are nevoie de un terminal cu Android 5.0 Lollipop, care sa fie conectat in mufa USB a masinii.

Google a facut parteneriate cu 30 de producatori. Majoritatea numelor mari din industria auto vor pune la dispozitia clientilor versiuni ale masinilor cu Android sau cu sistemul similar de la Apple, CarPlay. Hyundai Sonata mai ofera si posibilitatea de a te conecta la bordul masinii cu ajutorul smartwatch-ului. Sistemul propriu BlueLink poate sa inchida sau sa deschida masina de la incheietura sau sa schimbe setarile aerului conditionat. Inlocuieste navigatia proprie cu Google Maps si memoreaza locurile unde ai fost, punctele de pornire si de sosire si se adapteaza in timp real. De asemenea, pe majoritatea masinilor, sistemul Android Auto va fi touchscreen. Primesti informatii contextuale ca in Google Now - daca e dimineata, in masina ti se va spune cat timp mai faci pana la munca si cum va fi vremea. In viitor, sistemul se conecteaza si la smartwatch, pentru a folosi ceasul de la incheietura ca o cheie pentru automobil.

Hyundai Sonata are un pret de start de 21.150 de dolari, dar ajunge si la 33.525 de dolari. Versiunea de baza are ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro