Primul Aqua Park din Cluj-Napoca ar urma sa coste 30 de milioane de euro. De ce este contesta proiectul Primariei

Primul Aqua Park din Cluj-Napoca ar urma sa coste 30 de milioane de euro. De ce este contesta proiectul Primariei

Una dintre promisiunile electorale preferate ale primarului Emil Boc, avand in vedere ca se discuta de mai bine de 10 ani despre un astfel de proiect, este realizarea unui Aqua Park in oras. Afisul prezentat la sedinta de Consiliu Local "Primaria a anuntat public ca este de acord cu ideea Parcului Est - Intre Lacuri" Constatarea primarului Emil Boc ca Primaria are un teren liber de sarcini in zona fostei pepiniere, anuntata pompos in sedinta de consiliu local de ieri, este o informatie oferita de membrii grupului civic de initiativa SOS (Societate Organizata Sustenabil) inca de acum 5 ani, cand a oferit Primariei harta proprietatilor publice si private din zona fostei pepiniere, mai spune parlamentarul. In schimb, in loc de a aloca economicos resurse pentru un parc, Emil Boc anunta sume de 15-30 de milioane de euro pentru aquapark si de 2 milioane de euro pentru baza sportiva", detaliaza acesta.

acum 52 luni (2 Mar 2018)

Una dintre promisiunile electorale preferate ale primarului Emil Boc, avand in vedere ca se discuta de mai bine de 10 ani despre un astfel de proiect, este realizarea unui Aqua Park in oras. Primarul Clujului, care promite de mai bine de un deceniu ca va realiza un Aqua Park, a fost pus intr-o situatie penibila cand intr-o comuna de langa oras, Chinteni, a fost aprobat spre finantare un proiect de Aqua Park in vara anului trecut. Ministerul Turismului va aloca 20 de milioane de euro pentru realizarea unui Aqua Park si amenajarea unui lac in mica localitate invecinata cu municipiul Cluj-Napoca. Unde va fi amplasat Aqua Parkul din Cluj-Napoca Obiectivul ar urma sa fie amplasat in zona actualei Baze sportive Gheorgheni, care a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare rapida - un mall si mai multe cladiri de birouri si rezidentiale au aparut aici. "In aceasta zona a orasului am identificat un teren in proprietatea municipiului care este in acest moment liber de sarcina, cu destinatie zona verde de agrement/parcuri sportive, pe locatia fostei pepiniere Becas (langa "Cartierul Armatei"). Suprafata totala este de 16,5 hectare - conform extrasului de carte funciara pe care il avem. Aqua Park pe 12 hectare Boc a mai sustinut ca din cele 16 hectare, o suprafata de aproximativ 12 hectare poate fi alocata construirii unui Aqua Park cu dotari moderne, iar pe restul suprafetei de 4 hectare avem in vedere amenajarea unei baze sportive pentru performanta, pentru fotbal, pentru U Cluj, dar si celelalte echipe care au performanta. "In privinta noii baze sportive, subliniez ca am pornit de la premisa ca cea mai importanta datorie fata de sport, a autoritatilor locale, este sa creeze infrastructura sportiva.

Aqua Park de circa 30 de milioane de euro. (foto dreapta) De asemenea, primarul a subliniat ca aceasta baza sportiva poate fi realizata de Primaria municipiului Cluj-Napoca, de la bugetul local al orasului. Proiectul cuprinde doua zone de bazine, la interior si exterior, cu cel ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro