Primele vizite in strainatate ale lui Donald Trump aduc in pragul disperarii gazdele INFOGRAFIE

Papa il va primi pe Trump pe 24 mai la Vatican si a promis ca isi va spune parerea despre subiectele asupra carora cei doi lideri nu sunt de acord, dar va ramane in acelasi timp deschis si nu il va judeca pe presedintele Statelor Unite inainte de a-i afla punctele de vedere. Discursurile, limitate la patru minute NATO va impune o limita de doua pana la patru minute pentru discursurile de la summitul de saptamana viitoare, de la Bruxelles, pentru a putea mentine atentia presedintelui american Donald Trump, au declarat surse din blocul militar pentru Foreign Policy.

acum 31 luni (18 May 2017)

Pe fondul numeroaselor controverse interne, presedintele American Donald Trump incepe vineri primul sau turneu diplomatic ce include cinci tari, in decurs de opt zile: Arabia Saudita, Israel, Vatican, Belgia si Italia. Inainte de plecare liderul de la Casa Alba a declarat: "voi intari prietenii vechi si voi cauta noi parteneri, dar parteneri care sa ne ajute si pe noi, nu parteneri care doar iau, iau, iau. Este un turneu in care administratia de la Casa Alba cauta sa puncteze, pe fondul gafelor si crizelor interne, dar in acelasi timp, prezinta si riscuri majore pentru un presedinte fara experienta politica internationala si obisnuit sa spuna ce gandeste, nesocotind norme si protocol. Departamentul de Stat s-a vazut nevoit sa se dezica de invitatia facuta de Arabia Saudita presedintelui Sudanului, acuzat de genocid, la o reuniune a tarilor cu majoritati musulmane, care se va desfasura pe durata prezentei presedintelui american. Presedintele american Donald Trump va sustine duminica la Riad, in Arabia Saudita, un discurs privind "o viziune pacifista a islamului", in cursul caruia ar urma sa insiste asupra angajamentului Statelor Unite fata de partenerii sai musulmani, a anuntat marti un oficial de la Casa Alba. McMaster, care conduce Consiliul de Securitate Nationala de la Casa Alba. Papa il va primi pe Trump pe 24 mai la Vatican si a promis ca isi va spune parerea despre subiectele asupra carora cei doi lideri nu sunt de acord, dar va ramane in acelasi timp deschis si nu il va judeca pe presedintele Statelor Unite inainte de a-i afla punctele de vedere. Drumurile din Taormina sunt prea inguste si serpuite pentru masina presedintelui american si pentru cortegiul sau de securitate, scrie ziarul italian "La Repubblica". Potrivit surselor ziarului, Trump probabil va dormi la baza aeriana americana din Sigonella, la sud de Catania, si va fi transportat la intalniri cu elicopterul.

Serviciile secrete americane au luat in calcul de la o potentiala eruptie a vulcanul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro