Primele semne care anunta varicele. Cum si cand pot ajuta masajul si kinetoterapia

Primele semne care anunta varicele. Cum si cand pot ajuta masajul si kinetoterapia

La persoanele de sex feminin boala are o incidenta de 3-4 ori mai mare decat la barbati si in general apare dupa varsta de 30 de ani. Primul este stadiul de "picioare grele" care mai devreme sau mai tarziu duc la dezvoltarea varicelor, urmatorul este cel in care apar pe piele acele vase pronuntate si dureroase si ultimul stadiu in care vasele de sange sunt extrem de pronuntate "dantelate" si dureroase. Circulatia limfatica este de fapt circulatia de epurare - de curatare - a tesuturilor care transporta produsi de descompunere, microorganisme, celule moarte sau celule anormale - de exemplu, tumorale.

acum 77 luni (6 Jul 2017)

La persoanele de sex feminin boala are o incidenta de 3-4 ori mai mare decat la barbati si in general apare dupa varsta de 30 de ani. Se estimeaza ca dintre persoanele cu varsta de pana la 30 de ani care au varice aproximativ 80% sunt femei, in vreme afectiunea se regaseste in proportie de numai 20% in randul barbatilor.

Astfel, primele sunt vene largi, proeminente, palpabile si vizibile la suprafata pielii, pe coapsa si gamba, in timp ce telangiectaziile si venele reticulare sunt vene foarte subtiri - telangiectaziile fiind mai subtiri, pana la 1 milimetru, cele reticulare pana la 3milimetri, usor vizibile, care nu se pot palpa, localizate in special in straturile superficiale ale pielii, mai spune conf.

Incidenta de 4 ori mai mare in cazul predispozitiei genetice

Cauza este multifactoriala. "Pe de-o parte exista o predispozitie genetica - la persoanele la care parintii sufera de boala varicoasa, incidenta acesteia este de 3-4 ori mai mare. De asemenea, exista o predispozitie legata de cromozomul X - ce determina sexul feminin - precum si de perioada de sarcina - perioada in care creste presiunea intraabdominala si implicit apar conditiile presionale favorabile bolii varicoase.

"Disconfortul la nivelul gambelor, senzatia de greutate, senzatia de arsura, de picioare umflate, venele dureroase si inestetice sunt primele semne care anunta adesea aparitia varicelor la nivelul picioarelor. Acesta este momentul in care este bine ca pacientii sa ceara un consult de specialitate si sa urmeze toti pasii indicati de medicul specialist, astfel incat sa primeasca diagnosticul corect", adauga specialistul Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica.

La acestea se adauga sarcinile repetate, riscul crescand odata cu numarul de sarcini duse la termen, precum si factorii ereditari. "Riscul relativ este de 2:1 daca unul dintre parinti prezinta varice si de 3:1 d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro