Primele semne ale unei boli psihice. Cat de aproape este imbolnavirea mintala si care sunt etapele afectiunii

Primele semne ale unei boli psihice. Cat de aproape este imbolnavirea mintala si care sunt etapele afectiunii

Exista o categorie de boli care continua sa fie considerate "rusinoase", mai rusinoase decat cele asociate, de regula, unei vieti depravate, cum ar fi bolile venerice. Care sunt primele semne ale unui dezechilibru nervos, cat de aproape este o afectiune mintala de aceste semne care sunt etapele imbolnavirii mintale si care este momentul in care trebuie sa intervenim - ne spun astfel, intr-un prim episod, specialistii Clinicii Aliat din Constanta. Acestea pot fi: varsta persoanei (exista tulburari care debuteaza in adolescenta, dar si tulburari care debuteaza la varsta adulta), perioada de timp pentru care s-au manifestat semnele (este de ordinul zilelor sau al lunilor), frecventa cu care ele apar, intensitatea lor, nivelul de afectare al vietii concrete (de exemplu, poate ca imi este foarte teama de serpi, dar daca locuiesc intr-o zona in care nu intalnesc serpi decat la circ, atunci acest lucru nu imi afecteaza functionarea). Medic psihiatru Irina Radu Radulescu de la clinica Aliat Constanta Foto Aliat Psiholog Mihaela Cismilianu de la clinica Aliat Constanta Foto Aliat Va mai recomandam Boala care fuge de diagnostic.

acum 67 luni (17 Sep 2015)

Exista o categorie de boli care continua sa fie considerate "rusinoase", mai rusinoase decat cele asociate, de regula, unei vieti depravate, cum ar fi bolile venerice. Un om care sufera tulburari psihice devine in Romania, automat, un paria, un om de care e bine sa te feresti, un om care trebuie evitat si izolat.

Desi sanatatea mintala este atat de importanta, fiind de obicei rotita care se defecteaza cel mai repede in mecanismul uman, mersul la un specialist care "repara minti" este mai degraba tinut secret, ca o mare jena. Totusi, daca a consulta un psiholog devine treptat un obicei agreat de societatea moderna, psihiatrul ramane inca sperietoarea colectiva, doctorul cu reputatia cea mai de temut. Mult prea multi oameni prefera sa moara de depresie decat sa se duca sa-i ceara sfatul, daramite sa se trateze - pentru ca asta ar insemna, nu-i asa, sa recunoasca faptul ca au "o problema". Pentru ca doar nebun trebuie sa fii, intr-adevar, sa nu vrei sa te duci la un medic care te-ar putea lamuri: ori primesti ajutorul lui si te linistesti, ori primesti vestea ca afectiunea ta este de alta natura, dar se poate rezolva.

Specialistii de la Clinica de Sanatate Mintala Aliat din Constanta, care trateaza ambulatoriu cazuri de psihologie, psihoterapie si psihiatrie, cu focus pe tratarea dependentelor, au detaliat pentru "Adevarul" reperele cele mai importante in dezvoltarea unei boli nervoase.

Care sunt primele semne ale unui dezechilibru nervos, cat de aproape este o afectiune mintala de aceste semne care sunt etapele imbolnavirii mintale si care este momentul in care trebuie sa intervenim - ne spun astfel, intr-un prim episod, specialistii Clinicii Aliat din Constanta. Psihologul si psihiatrul de la clinica Aliat din Constanta au intocmit o lista sumara a celor dintai indicii care ar putea sa ne ridice niste semne de intrebare. Semnele sunt acestea:

schimbarile bruste de disp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro