Primele scandaluri din jurul Guvernului Ciolos

Premierul Dacian Ciolos l-a numit secretar de stat la Transporturi pe Marcel Bolos, acuzat de incompatibilitate si venit pe filiera Relu Fenechiu. Ministrul de Interne, acuzat de plagiat Controversele din jurul noului secretar de stat de la Transporturi vin dupa ce Press One l-a acuzat pe noul ministru de Interne, Petre Toba, de plagiat. Ligia Teodora Pintilie, ambii de la Academia de Politie, iar de la pagina 176 pana la pagina 249, Petre Toba copiaza ad litteram, fara utilizarea ghilimelelor, din cartea "Cooperarea internationala judiciara si politieneasca", scrisa de aceiasi lectori Cristian Eduard Stefan si Ligia Teodora Pintilie.

acum 58 luni (27 Nov 2015)

Premierul Dacian Ciolos l-a numit secretar de stat la Transporturi pe Marcel Bolos, acuzat de incompatibilitate si venit pe filiera Relu Fenechiu.

Instalat in functie in urma unor manifestatii de strada, in care protestarii au solicitat schimbarea modului de a face politica, Guvernul Ciolos provoaca primele semne de intrebare, tocmai la capitolul integritate, unul din elementele esentiale ale solicitarilor opiniei publice.

Astfel, premierul tehnocrat l-a numit in functia de secretar de stat al Ministerului Transporturilor pe Marcel Bolos, un personaj cu puternice conexiuni politice, acuzat de incompatibilitate.

Trei acuzatii ale ANI

Ascensiunea sa guvernamentala nu a fost impedicata nici macar de acuzatiile de incompatibilitate aduse de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Astfel, potrivit site-ului ANI, in perioada 9 mai - 6 iunie 2012, Bolos a detinut simultan functia de director in primaria Oradea si functia de secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale. In perioada 1 ianuarie 2013 - 1 ianuarie 2014, cand a detinut functiile de director in primaria Oradea si de director general adjunct la Ministerul Transporturilor, iar intre 7 octombrie si 5 decembrie 2013, cand a fost director general adjunct la Ministerul Transporturilor si director general in cadrul Institutului Regional pentru Cercetare, Educatie si Transfer Tehnologic. In apararea sa, Bolos a invocat faptul ca procesul este pe rol, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce Curtea de Apel Oradea i-a dat castig de cauza, iar ANI a facut recurs.

Ca un detaliu de culoare, presa din Oradea a relatat totodata ca acesta este absolvent a doua facultati (de economie si teologie), fiind astfel si preot misionar.

Ministrul de Interne, acuzat de plagiat

Controversele din jurul noului secretar de stat de la Transporturi vin dupa ce Press One l-a acuzat pe noul ministru de Interne, Petre Toba, de plagiat. Astfel, potrivit sursei cit... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro