Primele lucruri pe care trebuie sa le faca parintii atunci cand sesizeaza disparitia propriului copil

Primele lucruri pe care trebuie sa le faca parintii atunci cand sesizeaza disparitia propriului copil

Politistii braileni continua campania "100 de zile de mesaje preventive", cu informatii si recomandari adresate parintilor.116000 este o linie telefonica gratuita, care poate fi apelata oricand pentru sesizarea unei disparitii de minori.

acum 34 luni (1 Jun 2018)

Politistii braileni continua campania "100 de zile de mesaje preventive", cu informatii si recomandari adresate parintilor.116000 este o linie telefonica gratuita, care poate fi apelata oricand pentru sesizarea unei disparitii de minori. In prezent, in Romania, serviciul telefonic este gestionat de Asociatia Telefonul Copilului asociatie ce poate fi accesata la: www.telefonulcopilului.ro sau 116111.ro, anterior fiind in administrarea organizatiei neguvernamentale Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual FOCUS.

Ce trebuie sa stie orice parinte sau reprezentant legal al minorului, atunci cand se confrunta cu intarzierea nejustificata sau disparitia copilului:

-in primul rand, sa nu intre in panica atunci cand suna la institutiile abilitate pentru semnalarea disparitiei, astfel incat sa poata raspunde cat mai prompt si mai exact la intrebarile operatorului.

- daca se cunoaste, perioada scursa de la sesizarea disparitiei, relatarea posibilelor conflicte avute anterior cu minorul, numele si numere de telefon ale prietenilor apropiati minorului sau ale parintilor acestora, locuri preferate de minor);

Deosebit de importanta pentru desfasurarea in conditii optime a cautarilor si realizarea conexiunilor in vederea gasirii minorilor este si atitudinea parintelui pe parcursul anchetei, sa nu intervina sau sa incerce sa rezolve situatia, daca interventia si sprijinul nu-i sunt solicitate de personalul specializat si autorizat in gasirea copilului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro