Primele impresii cu Huawei P8 - acest proletar de la masa stapanilor bogati

Primele impresii cu Huawei P8 - acest proletar de la masa stapanilor bogati

O dezamagire mi s-a parut tastatura standard de Huawei, care e destul de putin responsiva si nu la fel de rapida ca cea stock de pe Android. La doar 500 de euro, Huawei P8 de 16 GB ar putea fi concurat doar de o aparitie la fel de buna a lui LG G4, altfel, la 2.400 de lei nu gasesti un telefon cu ecran Full HD, 3 GB de RAM si astfel de camera. Alaturi de el va fi si Huawei P8 Lite, care nu a fost anuntat pe scena, dar care va fi lansat la un pret de aproximativ 250 de dolari. Cu un sistem de operare destul de aglomerat si fara incarcare wireless sau rapida, Huawei P8 e cel mai bun telefon in raportul calitate/pret pentru cei care nu vor un flagship "romanesc" sau nu au bani sa treaca in liga celor mai mari si mai snobi.

acum 81 luni (16 Apr 2015)

Cum se simte in mana

Fata de iPhone sau Samsung Galaxy S6, Huawei se simte mai usor. Comparatia corecta e cu iPhone, pentru ca Samsung a trecut intr-o alta liga cu Galaxy S6 de sticla.

Aluminiul nu e la fel de bine lustruit ca pe HTC, deci nu are acea senzatie alunecoasa, dar pe alocuri telefonul aduce aminte de Gionee sau Allview, depinde cum vrei sa-i spui.

In momentul cand intorci telefonul pe fata si vezi ecranul intins catre margini, raportul dintre aluminiu si sticla fiind foarte mare, atunci iti dai seama ca ai un telefon frumos in mana, unul care promite mai mult decat un Gionee.

Cand intorci telefonul pe margini, realizeza sursele de inspiratie. Cu toate ca s-au uitat din nou in tabara Apple, cei de la Huawei imi plac pentru ca incearca sa ia designul cel mai bun (depinde cum il privesti...) si sa adauge elemente tehnologice misto, lucruri la care se pricep cu adevarat.

In sistemul de operare s-a ciocnit un Android cu un iOS

... Inainte de a vorbi de lucrurile bune, voi vorbi despre ce nu-mi place. Cu swipe de jos in sus deschizi un centru de comenzi rapide, cum ar fi calculatorul, lanterna, WiFi-ul, etc. Problema cu acest gest e ca vrei de multe ori sa deblochezi ecranul si iti apare acest ecran, care functioneaza doar atunci, nu si cu telefonul deblocat. M-am lovit de situatia asta de cel putin sase ori. Cu un swipe de sus in jos, ai centru de notificari translucid. E deranjanta apropierea aceasta de iOS, dar asiaticii sunt mari fani iPhone.

Animatiile sunt destul de simpliste si minimaliste, ceea ce nu-i rau deloc. In schimb, in dulcele stil Huawei, pe care il cunoastem de la modelele din ultimul an, iconitele originale ale aplicatiilor au fost modificate pentru a se adapta temelor. Cumva, temele mi-au adus aminte de cele propuse de Allview, iar pe ei i-am criticat mereu ca strica telefonul. Exista un ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro