Primele exit-poll-uri la alegerile regionale din Catalonia: separatistii au majoritatea

Primele exit-poll-uri la alegerile regionale din Catalonia: separatistii au majoritatea

Odata cu inchiderea urnelor la ora 21.00 (ora Romaniei), primele exit-polluri arata ca partidele separatiste vor castiga majoritatea absoluta in noul Parlament catalan.

acum 43 luni (21 Dec 2017)

Odata cu inchiderea urnelor la ora 21.00 (ora Romaniei), primele exit-polluri arata ca partidele separatiste vor castiga majoritatea absoluta in noul Parlament catalan. Acest prim exit-poll, care trezeste ingrijorari, desi este inca neoficial, a fost publicat de ziarul "La Vanguardia".

Astazi, partidele unioniste si separatiste din Catalania s-au infruntat intr-o lupta electorala stransa, cetatenii fiind chemati la vot dupa izbucnirea crizei politice generate de referendumul pentru independenta, care a avut loc pe 1 octombrie 2017 si care a fost declarat ilegal de Curtea Constitutionala spaniola. Astazi, la ora locala 18.00 (19.00, ora Romaniei), 68,32% dintre cetatenii cu drept de vot se prezentasera la urne - cu cinci puncte procentuale mai mult decat in 2015, informeaza news.ro, citand AP.

Foto: Primul infografic al alegerilor regionale din Catalonia, publicat de "La Vanguardia" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro