Primele declaratii ale lui PONTA, dupa ce numele sau a aparut in dosarul Microsoft

Primele declaratii ale lui PONTA, dupa ce numele sau a aparut in dosarul Microsoft

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca il cunoaste pe Claudiu Florica, seful Fujitsu Siemens, al carui nume apare in dosar, Victor Ponta a spus ca el cunoaste foarte multi oameni in Romania si ca nu vrea sa vrea sa dea un raspuns deoarece nu vrea sa "incurce" lucrurile. Solicitat de jurnalisti sa clarifice de ce a spus ca s-a dat ordin de zi pe unitate, premierul a afirmat ca astfel de lucruri apar "de la Cotroceni".

acum 73 luni (30 Sep 2014)

"Unu: Niciodata, in niciun fel, nu am avut in atributiile mele ceva legat de contracte, in general, nu doar despre licente. Doi: Corpul de control al prim-ministrului -- am verificat la birou -- nu a facut niciodata niciun control legat de licente. Din data de 11 martie am devenit ministru pentru acquis-ul comunitar, deci nu aveam nicio legatura cu controlul si, in ultimul rand, parca era ceva acolo ceva cu sediul TSD.

Precizarea a fost facuta la solicitarea jurnalistilor, scrie AGERPRES, in contextul in care numele sau si al lui Adrian Nastase sunt invocate de un martor intr-o declaratie data in fata procurorilor DNA in dosarul Microsoft.

Intrebat daca crede ca este vorba de o facatura politica, premierul a negat.

"Nu, Doamne fereste, eu nu cred ca nici procesul domnului Iohannis nu e o facatura politica. Cat timp voi fi candidat si prim-ministru banuiesc ca foarte multi oameni fara nume vor spune o multime de lucruri si sunt absolut convins ca se va gasi cineva care sa preia acest lucru", a afirmat premierul.

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca il cunoaste pe Claudiu Florica, seful Fujitsu Siemens, al carui nume apare in dosar, Victor Ponta a spus ca el cunoaste foarte multi oameni in Romania si ca nu vrea sa vrea sa dea un raspuns deoarece nu vrea sa "incurce" lucrurile.

"Nu pot sa ma supar pe nimeni, ca inteleg ca cel care a zis acele lucruri nu exista sau nu are nume. Daca m-ar fi intrebat cineva sau daca s-ar fi uitat in Monitorul Oficial sa vada ca in 2004 nu mai eram seful Corpului de control, se pierdea o stire frumoasa in aceasta seara", a aratat Ponta.

Solicitat de jurnalisti sa clarifice de ce a spus ca s-a dat ordin de zi pe unitate, premierul a afirmat ca astfel de lucruri apar "de la Cotroceni".

"De unde a aparut si cu Duicu si cu ordonanta nu stiu care? In acelasi loc, de acolo, de la Cotroceni apar", a conchis Ponta. Din declaratiile unui martor denuntator, seful Fujitsu Siemens Romania ar... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro