Primele capturi ale ANAF dupa verificarea marilor averi

Datele furnizate de banci par a fi fost principala sursa de informatii a Fiscului, institutie care a anuntat ieri ca a stabilit impozitele suplimentare de plata in cazul a 10 persoane incluse in lotul celor 336 de romani cu averi semnificative. Fiscul precizeaza ca a analizat, pentru aceste zece persoane, operatiunile desfasurate prin peste 480 de conturi bancare (peste 100.000 de tranzactii) transmise de institutiile de credit, operatiuni desfasurate de persoanele fizice cu peste 120 de societati comerciale (peste 10.000 de operatiuni).

acum 103 luni (24 Nov 2015)

Datele furnizate de banci par a fi fost principala sursa de informatii a Fiscului, institutie care a anuntat ieri ca a stabilit impozitele suplimentare de plata in cazul a 10 persoane incluse in lotul celor 336 de romani cu averi semnificative.

Un numar de aproximativ 10 persoane fizice, parte a unui grup mai mare ce include 336 de romani cu averi semnificative, vor trebui sa plateasca Fiscului impozite suplimentare cifrate la 14 milioane lei, in urma identificarii unor venituri nedeclarate ale acestora cifrate la 86,9 milioane lei, aferente anului 2011. Anuntul a fost facut ieri de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), iar suma de plata reprezinta 16% din veniturile nedeclarate. Din suma totala, veniturile nedeclarate cu sursa neidentificata au reprezentat 23,77 milioane lei, pentru care persoanele fizice datoreaza un impozit pe venit suplimentar de 3,8 milioane lei si penalitati de intarziere si dobanzi de circa 2,44 milioane lei. Pentru acestea, cei verificati trebuie sa achite 10,1 milioane lei impozit pe venit suplimentar, iar dobanzile si penalitatile de intarziere sunt in curs de calculare.

Fiscul precizeaza ca a analizat, pentru aceste zece persoane, operatiunile desfasurate prin peste 480 de conturi bancare (peste 100.000 de tranzactii) transmise de institutiile de credit, operatiuni desfasurate de persoanele fizice cu peste 120 de societati comerciale (peste 10.000 de operatiuni). Totodata, au fost prelucrate informatii privind detinerile patrimoniale primite de la peste 100 de autoritati ale administratiei publice locale (servicii de impozite si taxe locale).

Pe persoana, controlul dureaza sase luni-un an

"Mare parte din activitatile si tranzactiile verificate presupun analize complexe: activitati investitionale diverse, tranzactii cu instrumente financiare pe pietele interne si internationale, tranzactii disimulate sau artificiale, multiple operatiuni cu numerar, inclusiv de valori semnificative, pent... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro