Primarul unei comune din Romania a plecat pe furis in vizita de lucru in SUA

Primarul unei comune din Romania a plecat pe furis in vizita de lucru in SUA

Din cauza unui scandal iscat in primavara la aflarea vestii ca edilul din Brebu vrea sa plece intr-o vizita in SUA, pe bani publici, primarul Ungureanu a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca este dispus sa anuleze vizita de lucru in proportie de "95 la suta". Conform unei Hotarari de Consiliu Local (HCL), aprobata in luna februarie a acestui an, de la bugetul local a fost alocata suma de 45.000 de lei pentru acoperirea costurilor "celor patru pachete de participare, precum si celelalte cheltuieli pentru membrii delegatiei".

acum 69 luni (22 Aug 2017)

Din cauza unui scandal iscat in primavara la aflarea vestii ca edilul din Brebu vrea sa plece intr-o vizita in SUA, pe bani publici, primarul Ungureanu a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca este dispus sa anuleze vizita de lucru in proportie de "95 la suta".

Surse din cadrul Primariei au confirmat pentru "Adevarul" ca deplasarea in America a avut totusi loc conform programului, iar informatia a fost confirmata si de secretarul institutiei, Lucian Laurentiu Bogdan. Delegatia din Brebu a avut ca destinatie trei dintre cele mai spectaculoase zone turistice de peste ocean, spun surse din Primarie: Las Vegas, Miami si Florida.

Conform unei Hotarari de Consiliu Local (HCL), aprobata in luna februarie a acestui an, de la bugetul local a fost alocata suma de 45.000 de lei pentru acoperirea costurilor "celor patru pachete de participare, precum si celelalte cheltuieli pentru membrii delegatiei". In luna martie, cand HCL a fost publicata pe site-ul oficial al Primariei Brebu si, astfel, informatia ca primarul impreuna cu doi consilieri locali si un functionar vor merge zece zile "intr-o vizita de studiu si schimb de experienta" in SUA a fost publica, s-a iscat un adevarat scandal.

Vizita de lucru a fost programata pentru prima saptamana a lunii iunie, iar din delegatie au facut parte, in afara de Ungureanu, consilierii locali Magdalena Elena Tanase si Romeo Topala, dar si Elena Al Niti, inspector in cadrul primariei, conform listei aprobata de Consiliu Local Brebu.

Deplasarea in SUA a fost organizata de Societatea pentru Administratie Publica din Romania si a avut ca tema "Actul administrativ in Statele Unite ale Americii.

"Primarul e pe-aici"

Desi am incercat in repetate randuri sa luam legatura cu primarul Adrian Ungureanu pentru a ne oferi un punct de vedere, acesta nu a fost dispus sa ofere explicatii. La sediul primariei nu a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro