Primarul Sorin Oprescu, RETINUT pentru luare de mita. A fost prins in flagrant cu spaga de 25.000 de euro

Citește și: Averea la vedere a lui Oprescu: o vilă, un apartament, obiecte de lux de 91.000 de euro, 33.000 de euro și 156.000 de lei in conturi Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, procurori ai DNA - Secţia de Combatere a Corupţiei fac cercetări intr-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvarșirea unor infracțiuni de corupție, comise in perioada 2013-2015. Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului București facilitau caștigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitand sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere in aparatul Primarului Municipiului București, precum și pentru Primar. La data de 05.09.2015, in baza unei ințelegeri prealabile cu conducătorul unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de incredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși de cei doi de la un număr de patru denunțători pentru edilul municipiului Bucureşti.

acum 53 luni (6 Sep 2015)

Fisiere atasate: referat arestare OPRESCU anonimizat.pdf

UPDATE: Primarul Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului București. Judecătorii au luat decizia cu o jumătate de oră inainte de expirare ordonanței de reținere care a fost emisă sambătă spre duminică la ora 00.33.

UPDATE: Directorul economic al Primăriei, Mircea Octavian Constantinescu, a fost reţinut, duminică seară, in dosarul in care Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită.

Citeşte şi: Directorul economic al Primăriei Capitalei, REŢINUT

UPDATE: Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost adus, duminică, la Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, in dosarul in care a fost reţinut de procurorii DNA, pentru luare de mită.

UPDATE: Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut, duminică , pe șeful de la Palatul Mogoșoaia și adjunctul său, in dosarul in care Sorin Oprescu este suspectat de luare de mită, spun surse judiciare.

Citeşte şi: Noi reţineri in dosarul lui Sorin Oprescu

UPDATE: Şoferul primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut, duminică, in dosarul in care edilul este cercetat pentru luare de mită.

Citeşte şi: Şoferul lui Sorin Oprescu, REŢINUT

UPDATE: Un funcționar din cadrul Primăriei Capitalei, a declarat, la ieşirea de la audieri, că nu ştie nimic cu privire la acest dosar.

Citeşte şi: Au inceput să iasă de la audieri funcţionarii de la Primăria Capitalei. Prima declaratie a unui angajat a lui Oprescu

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, referitor la reţinerea primarului Sorin Oprescu pentru luare de mită, că lupta anticorupţie continuă.

Citeşte şi: Reacţia lui Iohannis, după reţinerea lui Oprescu: Este un semn că lupta anticorupție continuă

UPDATE: Patronul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, l-a sf... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro