Primarul Sectorului 4 acuza REBU de santaj deoarece ar refuza sa ridice gunoiul si ar strange tomberoanele

Primarul Sectorului 4 acuza REBU de santaj deoarece ar refuza sa ridice gunoiul si ar strange tomberoanele

UPDATE Operatorul de salubritate REBU, firma cu care Primaria Sectorului 4 a avut contract in ultimii ani, anunta, joi, ca va asigura colectarea deseurilor menajere pana in 10 aprilie, conform contractului. "REBU SA, compania de salubrizare care a asigurat serviciul de interes public in Sectorul 4 al Capitalei in ultimii 20 de ani, colecteaza in continuare, pana pe 10 aprilie, inclusiv, deseurile menajere pentru bucurestenii care locuiesc in aceasta zona, conform contractului in vigoare", transmit reprezentantii firmei. "Am inaintat catre Primaria Sectorului 4 propunerea de a inchiria echipamentele si resursele umane in speranta continuarii activitatii de salubrizare in serviciul cetatenilor si, mai mult, a asigurarii unui loc de munca pentru cei aproximativ 500 de angajati REBU afectati de incetarea acestui contract.

acum 26 luni (6 Apr 2017)

UPDATE Operatorul de salubritate REBU, firma cu care Primaria Sectorului 4 a avut contract in ultimii ani, anunta, joi, ca va asigura colectarea deseurilor menajere pana in 10 aprilie, conform contractului. Reprezentantii firmei spun ca administratia nu a facut nicio procedura de predare-primire, prin care sa asigure continuitatea colectarii deseurilor, iar ridicarea pubelelor, invocata de Primarie in declararea starii de alerta, se refera la o reglementare contractuala.

"REBU SA, compania de salubrizare care a asigurat serviciul de interes public in Sectorul 4 al Capitalei in ultimii 20 de ani, colecteaza in continuare, pana pe 10 aprilie, inclusiv, deseurile menajere pentru bucurestenii care locuiesc in aceasta zona, conform contractului in vigoare", transmit reprezentantii firmei.

Directorul general al REBU, Florin Cepanariu, precizeaza ca, in urma expirarii contractului in 10 ianuarie 2017, Primaria Sectorului 4 l-a prelungit cu 90 de zile, insa nu a initiat nicio procedura de predare-primire a serviciului prin care sa asigure continuitatea colectarii deseurilor.

"Am inaintat catre Primaria Sectorului 4 propunerea de a inchiria echipamentele si resursele umane in speranta continuarii activitatii de salubrizare in serviciul cetatenilor si, mai mult, a asigurarii unui loc de munca pentru cei aproximativ 500 de angajati REBU afectati de incetarea acestui contract.

De asemenea, directorul REBU precizeaza ca ridicarea pubelelor se refera la o reglementare contractuala conform careia la incheierea contratului recipientii de colectare dati in folosinta catre utilizatori trebuie ridicati.

Acuzatiile lui Baluta

"Este pentru a doua oara in ultimele 24 de ore cand convocam Comitetul local pentru Situatii de Urgenta. Scopul acestei convocari are legatura cu instaurarea starii de alerta la nivelul Sectorului 4, in concordanta cu prevederile legii. Discutam despre un potential e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro