Primarul Radu Mazare, asteptat marti la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul de coruptie

Primarul Radu Mazare, asteptat marti la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul de coruptie

Prezent la instanta, edilul de la malul marii a spus, in contextul in care Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Parchetul instantei supreme, dupa ce edilul l-a injurat pe procurorul DNA care a dispus sa fie dus la audieri, ca el s-a referit la un sistem care actioneaza pe nedrept, iar acest lucru il va spune in continuare, pentru ca nu s-a speriat."Dupa 25 de ani de la Revolutie, cred ca ai voie sa injuri sistemul, ca de-aia l-am dat jos pe Ceausescu. De asemenea, au fost trimisi in judecata Andrei Sozanski, Gratiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, functionari din Primaria Constanta, precum si Luminita Calatoru si Silvia Stanciu - functionari in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, precum si mandatari, mostenitori ai persoanelor indreptatite - Elena Stefanescu si Laura Mariana Lese -, cesionarii cumparatori de drepturi succesorale si interpusii cumparatori de terenuri.

acum 64 luni (16 Sep 2014)

UPDATE Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au acordat, pentru 30 septembrie, un nou termen al procursului in care Radu Mazare este judecat pentru coruptie dupa ce avocatii celor implicati au cerut un supliment de expertiza..

Prezent la instanta, edilul de la malul marii a spus, in contextul in care Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Parchetul instantei supreme, dupa ce edilul l-a injurat pe procurorul DNA care a dispus sa fie dus la audieri, ca el s-a referit la un sistem care actioneaza pe nedrept, iar acest lucru il va spune in continuare, pentru ca nu s-a speriat."Dupa 25 de ani de la Revolutie, cred ca ai voie sa injuri sistemul, ca de-aia l-am dat jos pe Ceausescu.

Au fost niste afirmatii nu referitoare la un om anume, ci la un sistem, care, eu cred, ca este represiv si actioneaza pe nedrept, si la ordine politice. Lucrul asta o sa-l spun in continuare, sa nu credeti ca m-am speriat", a spus Mazare, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca dosarul sau privind retrocedarea ilegala a unor terenuri din Constanta. E o categorie vanata de sistem si de cei care conduc sistemul, si care s-au vandut celor care i-au numit acolo. Si functionarii simpli din primarie nu mai semneaza nimic de teama", a mai spus Radu Mazare, citat de Mediafax. La termenul de pe 1 iulie, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prezent in sala de sedinta a atras atentia asupra faptului ca "din concluziile expertului lipseste consecventa logica", iar instanta a stabilit ca aceasta expertiza sa fie discutata la un termen viitor. Sunt si experti parte care n-au apucat sa ia la cunostinta si sa-si spuna punctele de vedere. Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA pe 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri. Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat la aproximativ 114 milioane d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro