Primarul nostru, stapanul nostru?

Noua primarita a Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat abrupt, intr-o zi de duminica, ca nu mai doreste strazi din centrul Capitalei blocate cu activitati de weekend, ca se face exces de evenimente cultural-sportive stradale. Era suparata mai ales de concertele din Piata Constitutiei si de programul "Via Sport", care se desfasoara, de sase ani incoace, in weekend-urile de vara, pe Soseaua Kiseleff. Din pacate, (si) doamna Gabriela Firea confunda rolul demnitarului ales, acela de persoana aflata in slujba cetatenilor ("public servant"), cu acela de stapan care face ce crede de cuviinta pe mosia primita spre administrare.

acum 93 luni (27 Jul 2016)

Noua primarita a Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat abrupt, intr-o zi de duminica, ca nu mai doreste strazi din centrul Capitalei blocate cu activitati de weekend, ca se face exces de evenimente cultural-sportive stradale.

Era suparata mai ales de concertele din Piata Constitutiei si de programul "Via Sport", care se desfasoara, de sase ani incoace, in weekend-urile de vara, pe Soseaua Kiseleff. Dupa doua saptamani, a trecut la fapte, anuntand organizatorii ca anuleaza protocolul prin care se aprobase ca de vineri, ora 22 pana duminica, ora 14, pe durata verii, pe portiunea de sosea dintre strada Arh. Avem doua motive pentru solicitarea de relocare: necesitatea marcajelor stradale (foarte afectate), precum si fluidizarea traficului" - a spus Firea, raspunzand unei intrebari pe HotNews.ro. Raspunsul ne face sa banuim ca primarita are o parere foarte proasta despre capacitatea intelectuala a bucurestenilor: chiar crede cineva ca nu se puteau trasa cu var cateva linii pe cei 750 de metri intr-o noapte, alta decat cea de weekend?

Nu stiu cat de tare se aglomera traficul dinspre Piata Presei spre Piata Victoriei, sambata si duminica, pana la pranz. Ca bucurestean motorizat, am observat o oarecare aglomerare doar duminica seara, cand coboara de la munte cei plecati in weekend, dar atunci Soseaua Kiseleff era deja redeschisa.

Cat despre locatia oferita ca alternativa (platoul din dreptul Liceului Sincai al Parcului Tineretului), aici cineva (se face ca) nu intelege ideea centrala a programului care se derula in Kiseleff sub motto-ul "Stop trafic! Desigur, sunt destule alte locuri (nu excesiv de multe) in care se poate juca tenis sau baschet, dar aici ideea este alta. Este vorba de a oferi pietonilor, intr-o perioada in care circulatia auto este mai redusa (vara, pe timpul concediilor), un spatiu care in mod obisnuit este destinat traficului de masini. In felul acesta se creeaza o situatie inedita, simpatica, care stimuleaza oameni care in mod n... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro