Primarul Neculai Ontanu a fost adus la Curtea de Apel unde se judeca propunerea de arestare preventiva

Primarul Neculai Ontanu a fost adus la Curtea de Apel unde se judeca propunerea de arestare preventiva

Cum s-ar fi dat mita Dupa emiterea titlului de proprietate Ontanu ar fi primit o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare - cumparare fictive catre Radu Loredana (1.000 mp) si o alta persoana (500 mp), interpusi care ar fi fost indicati de edil.

acum 74 luni (24 Mar 2016)

UPDATE - Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat pentru vineri pronuntarea deciziei in privinta cererii DNA de arestare a primarului sectorului 2, Neculai Ontanu.

In fata judecatorilor a fost dusa si avocata Loredana Radu, acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani, si Toma Sutru- secretar al Consiliului local al Sectorului 2 Bucuresti, acuzat de luare de mita.

Potrivit procurorilor DNA, totul incepe in perioada 2006 - 2007, atunci cand Ontanu ar fi acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase si denuntator in acest caz, pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri .

Cum s-ar fi dat mita

Dupa emiterea titlului de proprietate Ontanu ar fi primit o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare - cumparare fictive catre Radu Loredana (1.000 mp) si o alta persoana (500 mp), interpusi care ar fi fost indicati de edil.

In cazul intermediarului folosit de Ontanu, acesta a incheiat contractul la 500 euro/mp, respectiv valoarea minima conform Ghidului cu preturi orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, pret total 250.000 de euro.

Suprafata de teren respectiva era cuprinsa in titlul de proprietate emis la propunerea lui Ontanu si avea o valoare de piata de aproximativ 4.200.000 de euro, pe baza sumelor cu care a fost revandut de cei doi intermediari, la scurt timp, dupa finalizarea tranzactiilor fictive.

Acuzatiile in cazul lui Toma Sutru

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul institutiei, in perioada august -- decembrie 2007, Toma Sutru, in calitate de secretar, pentru a-si exercita atributiile de serviciu intr-o moda... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro