Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, adus la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventiva

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, adus la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventiva

Anchetatorii au aratat ca in cursul anului 2014, Chereches Catalin, in calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denuntator in cauza) sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare, promtandu-i sprijin financiar atat pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cat si pentru continuarea in bune conditii a activitatii clubului, cu conditia ca o parte din banii primiti de club sa-i fie remisi edilului.

acum 98 luni (27 Apr 2016)

UPDATe 15.54 Primarul din Baia Mare a fost adus la Tribunalul Cluj cu propunere de arest preventiv.

Primarul Catalin Chereches a fost retinut, aseara, pentru 24 de ore, fiind suspect intr-un dosar al DNA Cluj ce are legatura cu clubul local de fotbal. Anchetatorii au aratat ca in cursul anului 2014, Chereches Catalin, in calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denuntator in cauza) sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare, promtandu-i sprijin financiar atat pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cat si pentru continuarea in bune conditii a activitatii clubului, cu conditia ca o parte din banii primiti de club sa-i fie remisi edilului.

Ce spune DNA

Astfel, arata procurorii de caz, in baza intelegerii dintre cei doi, in perioada martie-august 2015, inculpatul Chereches Catalin a pretins si a primit de la persoana respectiva suma de 70.000 lei, in mai multe randuri, direct sau prin intermediar. De asemenea, in perioada imediat urmatoare, Chereches Catalin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala. La data de 14 aprilie 2016, pentru o alta transa de bani, in acelasi cuantum, edilul i-a cerut denuntatorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumatate din sponsorizarea pe care o firma o facuse anterior clubului.

"In legatura cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Chereches Catalin i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, lucru cu care acesta din urma s-a conformat. In acelasi context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro