Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD. Un viceprimar si un fost deputat au fost si ei dati afara din partid

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD. Un viceprimar si un fost deputat au fost si ei dati afara din partid

Decizia a fost luata vineri dupa-amiaza si anuntata de liderul interimar al filialei judetene a PSD Iasi, Maricel Popa, de asemenea presedinte al Consiliului Judetean Iasi. M-am prezentat la aceasta comisie pentru a reface unitatea partidului, pe niste principii foarte clare, bazate pe programul electoral, pe programul de guvernare si bineinteles bazate pe relatia pe care trebuie sa o porti cu comunitatile care te-au trimis, asa incat am facut apel la unitatea partidului", a spus edilul Chirica la iesirea de la intalnirea BPJ al PSD.

acum 68 luni (9 Feb 2018)

Decizia a fost luata vineri dupa-amiaza si anuntata de liderul interimar al filialei judetene a PSD Iasi, Maricel Popa, de asemenea presedinte al Consiliului Judetean Iasi. Dar, acest opinii trebuie exprimate in cadru statutar, in cadrul Biroului Politic Judetean, a CEX-ului si nu la orice colt de strada sau in crasme", a declarat Popa.

Popa a anuntat ca urmeaza ca membrii PSD sa voteze pentru desemnarea unei alte persoane care sa ocupe functia de viceprimar, dupa ce Gabriel Harabagiu si-a pierdut calitatea de membru de partid.

Excluderea celor trei din PSD ar fi fost votata de 18 dintre cei 23 de membri ai Biroului Permanent Judetean, a transmis primarul din Targu Frumos, Ionel Vatamanu, la iesirea din sala, cifre confirmate si de catre Maricel Popa. La intalnirea de vineri a fost prezent si primarul Mihai Chirica alaturi de fostul deputat Sorin Iacoban si de viceprimarul Gabriel Harabagiu.

"Mi-am spus punctul de vedere referitor la prostiile pe care le-a avansat Comisia de Etica. Multe dintre ele erau extrase din presa pe care dumnealor o studiaza, nu inseamna faptul ca nu mi-am recunoscut opozitia fata de diverse actiuni pe care Dragnea le-a facut in diverse faze de guvernare. M-am prezentat la aceasta comisie pentru a reface unitatea partidului, pe niste principii foarte clare, bazate pe programul electoral, pe programul de guvernare si bineinteles bazate pe relatia pe care trebuie sa o porti cu comunitatile care te-au trimis, asa incat am facut apel la unitatea partidului", a spus edilul Chirica la iesirea de la intalnirea BPJ al PSD.

* Sursa VIDEO YOUTUBE Ziarul de Iasi

Acesta a vorbit si spre fracturarea dintre Organizatia Municipala si cea Judeteana a PSD Iasi. Si fostul deputat PSD, Sorin Iacoba, a declarat ca raportul Comisiei de Etica nu le-a fost transmis si nu s-au putut "apara cum trebuie" in fata colegilor din BPJ al PSD.

Inaintea BPJ al PSD de vineri, d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro