Primarul-faraon: a investit spaga de un milion de euro intr-o vila de 1.000 de metri patrati

Primarul-faraon: a investit spaga de un milion de euro intr-o vila de 1.000 de metri patrati

In 2010 si 2011, Royal Eco Prest a fost conectata la banii comunei Jilava, prin doua contracte publice: "Lucrari de constructii civile"- 9, 5 milioane de euro si "Lucrari de arhitectura peisagistica"- 3 milioane de euro. Excursia de la Milano In perioada 30 noiembrie 2010 - 16 decembrie 2011, Mladin a facut 556 de retrageri de numerar din ATM-uri, in total 1,3 milioane de lei. De exemplu, in perioada 14-17 aprilie 2011, Mladin si sotia sa au participat la un targ de mobila la Milano, de unde si-a comandat piese de mobilier. El a vandut imobilul mamei sale, cu suma de 150.000 de euro: 50.000 de euro terenul si 100.000 de euro constructia faraonica.

acum 83 luni (12 Jul 2016)

Cand si-a inceput al doilea mandat de primar, in 2012, a depus juramantul din inchisoare, fiind arestat pentru o spaga de 500.000 de euro. In 2014 a venit si prima condamnare in acest dosar: 7 ani de inchisoare. Este acuzat pentru o spaga de aproape un milion de euro. Acuzatiile oficiale: luare de mita, spalare a banilor si fals in declaratii. Alaturi de edil a fost trimis in judecata si prietenul acestuia, Marian Constantin, acuzat de dare de mita, spalare a banilor si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit procurorilor, dupa doi ani la Primarie, a pus la punct un plan inedit de a pune mana pe contractele publice ale comunei Jilava. 90% din partile sociale ale firmei si functia de administrator au fost preluate de Marian Constantin, restul de 10% din partile sociale au ajuns la Nicolae Diaconescu. In 2012, atunci cand a fost arestat timp de cateva luni pentru o spaga de 500.000 de euro, Mladin a continuat, chiar si din arest, sa controleze firma. Controlul primarului asupra Royal Eco Prest a incetat abia in 2014, atunci cand Tribunalul Ilfov a decis sa bage firma in procedura de insolventa si a ridicat dreptului de administrare in cazul lui Constantin.

In 2010 si 2011, Royal Eco Prest a fost conectata la banii comunei Jilava, prin doua contracte publice: "Lucrari de constructii civile"- 9, 5 milioane de euro si "Lucrari de arhitectura peisagistica"- 3 milioane de euro. In cazul primului contract, Royal Eco Prest a facut parte, in calitate de lider, dintr-o asociere de alte firme, iar in cazul celui de-al doilea contract, a fost singurul participant la licitatie. Potrivit DNA, ambele contracte au fost atribuite cu incalcarea dispozitiilor legale, Royal Eco Prest nu indeplinea mai multe criterii: cifra de afaceri, utilaje, specialisti, numar de angajati, etc. In calitate de primar, Mladin era cel care semna ordinele de plata corespunzatoare facturilor prin care comuna Jilava a virat in conturile societatii sumele de bani. "Asteptam sa ne mutam... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro