Primarul din Radauti, luat pe sus si dus la DNA Bucuresti pentru audieri intr-un dosar de santaj si abuz in serviciu

Primarul din Radauti, luat pe sus si dus la DNA Bucuresti pentru audieri intr-un dosar de santaj si abuz in serviciu

In data de 20 iunie 2006, judecatorul Bogdan Barbuta, in baza unui antecontract de vanzare-cumparare falsificat, in baza unei cereri de chemare in judecata nesemnata si nedatata, a unei cereri de preschimbare a termenului nesemnata si in lipsa unui extras de Carte funciara, a admis o actiune civila prin care l-a facut proprietar pe un locotenent al lui Costel Babiuc pe o cladire din centrul municipiului Radauti.

acum 117 luni (11 Sep 2014)

Primarul Aurel Olareanu a fost luat de doi ofiteri DNA chiar din sediul Primariei municipiului Radauti, iar masina in care s-au urcat a plecat spre Bucuresti.

Aurel Olarean, aflat la al doilea mandat de primar, are 54 de ani. Mandatul de deputat l-a incheiat cu cateva luni inainte de termen, el demisionand din Parlament in 23 iunie 2008 intrucat a fost ales primar.

Vom reveni cu amanunte

Afaceri necurate cu terenurile de la Egger - Holzindustrie Schweighofer

Concret, procurorii DNA au probe cu privire la o inginerie funciara de proportii orchestrata in 2005 de afaceristul radautean Costel Babiuc. Ajutat de judecatorul Bogdan Ilarion Costica Barbuta, Costel Babiuc a intrat in posesia unei suprafete de teren de 41,59 de hectare.

Babiuc cumparase 79 de parcele de teren prin contracte de vanzare-cumparare, dar dreptul de proprietate nu putea fi transmis pe cale notariala intrucat nu se dezbatuse succesiunea si existau mai multi proprietari in coindiviziune, iar succesorii nu isi inscrisesera respectivul drept de proprietate in Cartea funciara.

Procurorii DNA au constatat ca, printre alte ilegalitati, judecatorul a emis hotarari chiar si in baza a sase contracte care nu avea semnatura vanzatorului, iar intr-un caz vanzatorul murise cu 11 ani inainte de incheierea contractului de vanzare-cumparare.

Profit de patru milioane de lei din terenuri obtinute ilegal

Dupa ce a pus mana pe cele 41,59 de hectare, afaceristul Costel Babiuc a vandut terenul catre investitorii austrieci care au construit fabrici de prelucrare a lemnului in zona Dornesti - Radauti. Procurorii DNA sustin ca Babiuc a obtinut un profit de aproximativ patru milioane de lei.

Afaceristul Arcadie Plamada, terorizat pentru o cladire

Procurorii au inceput cercetarile in acest caz dupa ce au fost sesizati cu privire la un caz de santas impotriva ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro