Primarul din Navodari, Nicolae Matei, arestat preventiv de Curtea Suprema

Primarul din Navodari, Nicolae Matei, arestat preventiv de Curtea Suprema

Primarul a fost retinut, in 29 august, pentru 24 de ore de catre procurorii DNA pentru fapte de coruptie, iar in a doua zi a fost prezentat Curtii de Apel Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

acum 65 luni (10 Sep 2014)

Primarul a fost retinut, in 29 august, pentru 24 de ore de catre procurorii DNA pentru fapte de coruptie, iar in a doua zi a fost prezentat Curtii de Apel Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Conform DNA, in calitate de primar al orasului Navodari si de presedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Navodari, Nicolae Matei a decis reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate in intravilanul localitatii, pe malul Marii Negre, cu incalcarea legilor care reglementeaza desfasurarea acestei proceduri, dar si a dispozitiilor definitive si irevocabile ale instantei de judecata.

De asemenea, Nicolae Matei este acuzat de procurorii DNA ca a vandut la un pret derizoriu trei terenuri in suprafata de 20,6419 de hectare, 15,9850 de hectare si 25,090 hectare. Astfel, a fost provocata Primariei o paguba de 1.853.970,4 lei, respectiv diferenta dintre suma de 2.129.480 lei (reprezentand valoarea reala a terenurilor) si suma de 275.509,6 lei (reprezentand pretul platit de cumparator pentru cele trei terenuri). Contractul de vanzare-cumparare pentru cele trei terenuri apartinand domeniului privat al orasului Navodari a fost incheiat in numele SC Dormarbib Group de catre Gurgu Isidor, care stia ca cele trei terenuri provin din savarsirea unei infractiuni de catre primarul Matei, mai spun procurorii DNA. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro