Primarul Chirica, dupa votul pe motiune al alesilor PSD Iasi: "Nu ma simt tradat, nu le-am cerut sa judece cu capul meu"

Primarul Chirica, dupa votul pe motiune al alesilor PSD Iasi:

Pe de alta parte, Chirica a declarat ca "degringolada va continua pana cand lumea va intelege ca politica se face intr-o alta maniera" si ca "nici viitorul Guvern nu va scapa de amenintare, deja PSD-ALDE a pierdut majoritatea parlamentara".

acum 43 luni (22 Jun 2017)

Acesta a fost intrebat cum se simte dupa ce 8 din cei 9 parlamentari social-democrati au sustinut prin vot motiunea PSD-ALDE de demitere a cabinetului Grindeanu. Mihai Chirica a declarat ca, desi a avut discutii cu parlamentarii ieseni social-democrati inainte de motiune, nu se simte "tradat" votul lor pro-motiune, desi acestia au fost sustinuti de el pentru o functie in Parlament. "Nu le-am reprosat nimic dupa vot, asa cum nu le-am spus cum sa voteze. Eu, in calitate de lider, nu ma pot purta ca Liviu Dragnea. Nu ma simt tradat, pentru ca nu le-am cerut sa judece cu capul meu", a transmis Chirica, cel care controleaza organizatia municipala a PSD Iasi.

Din cei sase deputati si trei senatori alesi la Iasi, doar fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, nu a sustinut motiunea.

Multi dintre ei sustinand ca au votat pentru ca "proiectele Iasiului sa continue", fapt transmis si de liderul organizatiei judetene a PSD Iasi, Maricel Popa: "Ma bucura votul dat de colegii nostri ieseni pentru continuarea proiectelor judetului. Trebuie sa formam un nou Guvern in cel mai scurt timp care sa inceapa treaba si sa continue programul de guvernare intr-un mod mult mai responsabil si riguros".

In acest contex, primarul Iasiului a fost intrebat ce proiecte concrete au sustinut cei 9 parlamentari social-democrati pentru votantii care i-au trimis in Parlament, insa Chirica nu a putut nominaliza investitii concrete, ci doar amendamente la buget, care nu au avut finalitate. Pe de alta parte, Chirica a declarat ca "degringolada va continua pana cand lumea va intelege ca politica se face intr-o alta maniera" si ca "nici viitorul Guvern nu va scapa de amenintare, deja PSD-ALDE a pierdut majoritatea parlamentara". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro