Primarul Chiliman, RETINUT in dosarul cumnatului lui PONTA. Cu cine impartea spagile de circa 10 milioane de euro primite de la denuntator si cati bani ajungeau la PNL

UPDATE 21:13, vineri, 19 iunie: Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a ieşit din sala de la Inalta Curte de Casaţie şi Justişie şi a plecat acasă deoarece ordonanţa de reţinere emisă de procurorii DNA Ploieşti a expirat la ora 21:00. Cerea, prin Ioana Costescu, intre 10 și 15% din valoarea contractelor atribuite de Primăria Sectorului 1 In ordonanțele procurorilor se arată că, in cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: Incă din anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa suspectului Moisescu Vlad Octavian, a fost constituit un grup infracțional organizat, compus din acesta, Costescu Ioana (consilier personal al primarului Chiliman Andrei și interfața lui Moisescu Vlad Octavian la nivelul Primăriei Sectorului I București), Chiliman Andrei Ioan și Brad Ion (consilier local), grup care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție și asimilate acestora, care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse intre 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenții economici favorizați in caștigarea procedurilor de achiziție publică, pe parcursul derulării contractelor incheiate cu primăria. Potrivit DNA, denunțătorul Boeru Gheorghe, fără a avea la bază justificări economice reale, a scos din firma Romair Consulting bani in numerar și i-a folosit pentru plata unui comision, in schimbul sprijinului care i-a fost acordat in vederea obținerii, de la Primăria Sectorului I București, a contractului din 13.09.2011, avand ca obiect "Prestarea serviciilor de gestionare a proiectelor de construcţii privind lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 1 al municipiului Bucureşti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginţi de şantier", incheiat intre Primăria Sectorului I București - in calitate de achizitor și S.C.

acum 99 luni (19 Jun 2015)

UPDATE 21:13, vineri, 19 iunie: Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a ieşit din sala de la Inalta Curte de Casaţie şi Justişie şi a plecat acasă deoarece ordonanţa de reţinere emisă de procurorii DNA Ploieşti a expirat la ora 21:00.

La ieşirea din sediul ICCJ, Chiliman a declarat că este nevinovat, că şedinţa de jucată s-a terminat şi că merge acasă. Chiliman a adăugat că se va intoarce la sediul Instanţei Supreme pentru a afla decizia magistraţilo

***

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman a fost REȚINUT, joi, pentru 24 de ore, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești in dosarul in care sunt inculpați, intre alții, cumnatul lui Victor Ponta, deputații PSD Sebastian Ghiță și Vlad Cosma. Cei patru sunt acuzați de constituire de grup infractional organizat si trafic de influență sub formă de autorat sau de complicitate. Ei urmează a fi prezentanți instanței de judecată de la Inalta Curte de Casație și Justiție pentru arestare preventivă pentru 30 de zile.

Șpăgile luate din 2007 pană in prezent din atribuirea de contracte, calculate pană acum, ar fi in sumă totală de aproape 10 milioane de euro. O parte din bani - circa 300.000 de lei - a fost primită, in numerar, in 2012 de la denunțătorul Gheorghe Boeru, apropiatul lui Călin Popescu Tăriceanu, patron al SC ROMAIR CONSULTING, iar restul de 38.481.488 lei a fost primit de la S.C.

Din aceată sumă de circa 10 milioane de euro, 30% a luat Chiliman;

Denunțătorul principal este omul de afaceri Gheorghe Boeru, inculpat pentru dare de mită in dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta. El a făcut mai multe denunțuri pentru a-și imbunătăți situația juridică de cumpărător de influență.

Gheorghe Boeru este apropiatul lui Călin Popescu TĂRICEANU, care l-a impus conducerii Consiliului Județean Prahova pentru a primi un cont... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro