Primarul Bistritei ramane in functie. Ovidiu Cretu a invins Agentia Nationala de Integritate pe modelul Klaus Iohannis

Primarul Bistritei ramane in functie. Ovidiu Cretu a invins Agentia Nationala de Integritate pe modelul Klaus Iohannis

Klaus Iohannis primul care a invins ANI Procesul in care se judeca Ovidiu Cretu cu Agentia Nationala de Integritate seamana destul de mult cu cel castigat de presedintele Klaus Iohannis. Spre deosebire de presedintele Klaus Iohannis, care a obtinut o sentinta favorabila la ambele instante, primarul Ovidiu Cretu a fost declarat incompatibil si de Curtea de Apel Cluj.

acum 60 luni (11 Feb 2015)

Edilul Bistritei Ovidiu Cretu a castigat batalia cu Agentia Nationala de Integritate.

"Prin decizia din 10.02.2015 s-a admis recursul declarat de Ovidiu Teodor Cretu, impotriva sentintei Curtii de Apel Cluj. Inalta Curte claseaza in parte sentinta atacata si admite actiunea formulata de Ovidiu Teodor Cretu si i se dispune anularea raportului de evaluare al ANI.

Edilul se judeca cu Agentia Nationala de Integritate care l-a declarat incompatibil in luna septembrie a anului 2013. Ovidiu Cretu a actionat in judecata decizia ANI, insa aceasta a fost mentinuta si de catre Curtea de Apel Cluj.

Primarul Bistritei a mers mai departe si a atacat aceasta decizie, astfel ca dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si justitie in luna octombrie a anului 2014.

Potrivit ANI, Ovidiu Cretu a detinut simultan functia de primar al municipiului, dar si calitatea de reprezentant asociat persoana juridica in cadrul SC Business Park Bistrita Sud.

Klaus Iohannis primul care a invins ANI

Procesul in care se judeca Ovidiu Cretu cu Agentia Nationala de Integritate seamana destul de mult cu cel castigat de presedintele Klaus Iohannis. In 24 aprilie 2013, ANI sustinea ca pe atunci primarul Sibiului s-a aflat in incompatibilitate inca din 2009-2010, pentru ca detinea calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor SC Apa Canal SA Sibiu, precum si in Sc Piete SA.

Spre deosebire de presedintele Klaus Iohannis, care a obtinut o sentinta favorabila la ambele instante, primarul Ovidiu Cretu a fost declarat incompatibil si de Curtea de Apel Cluj.

Legea 161/2003, care este invocata de ANI, interzice alesilor locali sa participe in adunarile generale ale societatilor locale de interes local sau sa fie reprezentantul statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national.

Ovidiu Cretu are 61 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro