Primarul Antal Arpad spune ca respecta Ziua Nationala a Romaniei dar nu participa la festivitati

1 Decembrie nu este o asemenea zi (...) Eu respect, deci vreau sa fie foarte clar, ca noi respectam ziua de 1 Decembrie, respectam faptul ca 90 la suta din populatia Romaniei considera ca aceasta zi este zi de sarbatoare, insa nu consideram ca trebuie sa sarbatorim alaturi, in conditiile in care pentru noi nu este o zi de sarbatoare.

acum 36 luni (23 Nov 2017)

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, ca respecta Ziua Nationala a Romaniei, dar nu va participa nici in acest an la festivitatile de pe 1 decembrie, informeaza Agerpres. 1 Decembrie nu este o asemenea zi (...) Eu respect, deci vreau sa fie foarte clar, ca noi respectam ziua de 1 Decembrie, respectam faptul ca 90 la suta din populatia Romaniei considera ca aceasta zi este zi de sarbatoare, insa nu consideram ca trebuie sa sarbatorim alaturi, in conditiile in care pentru noi nu este o zi de sarbatoare. Deci, faptul ca nu e zi de sarbatoare nu inseamna ca ar fi zi de doliu. Dar nu este zi de sarbatoare pentru noi (...) Ne dorim ca sa devina 1 Decembrie zi de sarbatoare si pentru noi si ar putea deveni zi de sarbatoare daca s-ar respecta ce s-a promis pe 1 decembrie 1918 comunitatii maghiare. Sau o alta solutie ca sa sarbatorim impreuna de ziua nationala a Romaniei ar fi sa gasim o data care sa fie sarbatoare pentru noi toti (...) cum ar fi, spre exemplu, Revolutia din Decembrie 1989", a declarat primarul Antal Arpad, care este si liderul UDMR Sfantu Gheorghe.

"Daca crede cineva ca se rezolva problemele in aceasta tara daca se retrag, rand pe rand, aceste decoratii acordate unor personalitati de etnie maghiara se inseala (..) Eu cred ca este un mesaj uluitor (...) Domnul Tokes a primit aceasta distinctie pentru ceea ce a facut la Revolutie, iar domnul Kelemen a primit-o pentru contributia pe care a adus-o la imbunatatirea relatiilor dintre romani si maghiari, iar acum daca vine cineva si retrage, ce mesaj transmite, de fapt? Adica nu se poate ca mesajul majoritatii in 2018 sa fie ca daca nu gandesti ca noi, daca nu simti ca noi, daca nu visezi ca noi, atunci tu nu faci parte din acest stat", a conchis Antal Arpad. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro