Primarii se rascoala: "Vrem si noi pensii speciale! Primarul sta langa oameni, ia suturi in fund. Parlamentarii stau la Bucuresti"

Primarii se rascoala:

Pentru ca a aparut aceasta situatie a parlamentarilor am spus ca si noi meritam de astfel de indemnizatii, pentru ca si noi suntem privati de anumite activitati pe care am putea sa le desfasuram. Proiectul mai prevede ca deputatii si senatorii vor avea dreptul dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar, aceasta urmand sa fie in funtie de numarul de mandate.

acum 64 luni (25 Jun 2015)

Dorinel Soare (PSD) este primarul comunei Niculesti din judetul Dambovita si vicepresedinte al al Asociatiei Comunelor din Romania. Acesta se arata nemultumit de faptul ca in PSD nu exista reactie la unele probleme grave care pun in pericol democratia, unitatea partidului, viitorul guvernarii, facand trimitere catre parlamentarii care si-au votat un trai mai bun la batranete. Noi consideram ca pentru cel putin doua mandate de primar ar trebui sa primim o indemnizatie la pensie. Noi vroiam si la salariu un spor pentru primarii aflati de la al doilea mandat in sus. Pentru ca a aparut aceasta situatie a parlamentarilor am spus ca si noi meritam de astfel de indemnizatii, pentru ca si noi suntem privati de anumite activitati pe care am putea sa le desfasuram. Daca nu ma lasi sa ma descurc altfel, exista tentatia de a calca stramb. Si atunci am zis sa putem sa traim decent si noi la pensie. Avem un coleg primar care e primar din anii 80 si are doar 13 milioane pensie", Soare Dorinel, primarul comunei Niculesti. Este vorba de primarul comunei Doicesti, Mircea Ismail. Desi este primar din 1982, are doar 1.300 de lei pensie. Avem si noi acelasi statut de deminitari. Eu nu spun ca parlamentarii nu au dreptate, dar trebuie sa fie un echilibru. La parlamentari mi se pare mare suma sa aiba cat au avut si salariu. Din 82 sunt primar si ar trebui sa se tina cont de treaba asta", ne-a spus Mircea Ismail, primarul comunei Doicesti. "Din punctul meu de vedere e un dezechilibur urias. Noi nu avem voie sa ne luam spor de vechime.

Edilii nu s-au gandit la un cuantum anume, insa vor un echilibru intre cele doua categorii de demnitari. Nu mad gandesc sa ajungem la 5.000 de lei, dar si noi muncim cel putin la fel de mult. Eu, pentru ca sunt incadrat la categoria a II-a ( comuna cu 3.000 - 5.000 de locuitori) am 4.200 de lei. Cei care au sunt 3.000 de locuitori, castiga 2.500 de lei", a mai spus Dorinel Soare, vicepresedinte al al Asociatiei Comunelor din Romania. Pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro