Primarii din Capitala n-au bani pentru Catedrala: "N-am bani de dat. Cu cinci milioane fac trei gradinite"; "Cred ca le dau ceva, dar sa vedem cat"

Primarii din Capitala n-au bani pentru Catedrala:

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anuntat ca Patriarhul Daniel a solicitat, oficial, tuturor primariilor de sector, suma de 10 milioane de lei pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului. Daniel Florea, primarul Sectorului 5 "Nu am de unde sa le dau 10 milioane" Nici Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5 - exact sectorul unde se construieste Catedrala -, n-are de unde sa scoata 10 milioane, dar spune ca va da macar doua.

acum 52 luni (31 Jul 2016)

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anuntat ca Patriarhul Daniel a solicitat, oficial, tuturor primariilor de sector, suma de 10 milioane de lei pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului. "Era normal ca PSD sa o treaca pe ordinea de zi. "Bugetul isi permite sa dea si pentru scoli, si pentru Catedrala, si pentru un spital.

"Este imposibil sa dam aceasta suma"

Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, spune ca ar vrea sa dea, dar n-are nici majoritate in consiliu, nici bani in buget. E posibil sa o fi primit, dar nu a ajuns pe circuitul documentelor la mine. Eu sunt crestin-ortodox practicant si trebuie sa sprijinim Biserica si Catedrala Mantuirii Neamului. Grupul PSD sprijina cu certitudine acest demers, dar trebuie sa discutam si cu celelalte partide, pentru ca dorim sa evitam situatia de la Sectorul 1, unde solicitarea Patriarhului Daniel a fost respinsa. Cat despre bani, primarul spune: "Este imposibil sa dam 10 milioane. Bugetul nostru este cel mai mic din Bucuresti si nu avem cum sa ne permitem aceasta suma. O sa intrebam cetatenii legat de cuantum si de oportunitate.

Cred ca le dau ceva, dar sa vedem cat. Nu, 10 milioane nu le dau sigur, ca nu am de unde sa le dau 10.

Daniel Florea, primarul Sectorului 5

"Nu am de unde sa le dau 10 milioane"

Nici Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5 - exact sectorul unde se construieste Catedrala -, n-are de unde sa scoata 10 milioane, dar spune ca va da macar doua. "Cred ca le dau ceva, dar sa vedem cat. Nu, 10 milioane nu le dau sigur, ca nu am de unde sa le dau 10. Desi se construieste la mine in Sector, nu am cum sa le dau atat. Sper sa le pot da doua milioane", a spus primarul Sectorului 5, care va supune solictarea la vot spre sfarsitul lunii. "Patriarhia a facut apel catre toate Primariile si cred ca toti ar trebui sa dam. O sa bag solicitarea in sedinta de Consiliu de la sfarsitul lunii august. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro