Primarii, alesi intr-un singur tur

PSD si-a impus vointa in cadrul lucrarilor comisiei electorale, care a decis, ieri, ca primarii urmeaza a fi alesi prin vot direct, intr-un singur tur de scrutin, iar consilierii locali si judeteni vor fi alesi prin vot pe liste.

acum 78 luni (11 Feb 2015)

PSD si-a impus vointa in cadrul lucrarilor comisiei electorale, care a decis, ieri, ca primarii urmeaza a fi alesi prin vot direct, intr-un singur tur de scrutin, iar consilierii locali si judeteni vor fi alesi prin vot pe liste. Principiul potrivit caruia primarii vor fi votati prin vot direct intr-un singur tur a intrunit majoritatea voturilor, respectiv zece voturi "pentru" - aceasta varianta fiind agreata de coalitia de guvernare.

Varianta sustinuta de PNL, potrivit careia primarii ar trebui sa fie alesi in doua tururi, a intrunit doar cinci voturi "pentru". Primarii sunt alesi si in prezent intr-un singur tur, iar PSD s-a opus modificarii acestei reguli, care avantajeaza partidul de guvernamant. In ceea ce priveste alegerea presedintilor de CJ nu s-a agreat o propunere, in conditiile in care coalitia de guvernare a sustinut varianta alegerii intr-un singur tur, iar PNL varianta alegerii in doua tururi, in timp ce UDMR s-a abtinut. Comisia decis, de asemenea, ca numarul parlamentarilor care vor fi alesi in viitoarea legislatura sa fie unul fix, dar mai mic decat cel din actuala legislatura. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro