Primaria Municipiului Bucuresti si Apa Nova Bucuresti te invita vineri, 19 Septembrie sa sarbatoresti 555 de ani de Bucuresti

Ghica Fantana Centrala - Fantana lui Bucur Fantana - Emilian Pache Protopopescu Fantana - Constantin Brancoveanu Tronsonul 2 - Piata Unirii - Piata Constitutiei/Palatul Parlamentului - format din 17 fantani ce se vor grupa astfel: Fantanile Iernii - 4 fantani Fantanile Toamnei - 4 fantani Fantanile Verii - 4 fantani Fantanile Primaverii - 4 fantani 1 Fantana aniversara "Vlad Tepes - Bucuresti 555";

acum 116 luni (18 Sep 2014)

22 de fantani vor prinde viata in cadrul celui mai frumos spectacol multimedia sustinut de Zoli Toth Band.

Cu ocazia aniversarii a 555 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, Primaria Municipiului Bucuresti si Apa Nova Bucuresti, invita bucurestenii Vineri, 19 septembrie 2014, incepand cu ora 19:00, sa participe la inaugurarea primei etape a proiectului "Fantani Arteziene Bucuresti".

Demarate in luna mai a acestui an, lucrarile de reabilitare si modernizare au vizat un numar de 22 de fantani situate pe doua tronsoane: Tronson 1: Piata Unirii (5 fantani) si Tronson 2: Piata Unirii - Piata Constitutiei/Palatul Parlamentului (17 fantani). Lucrarile au constat in inlocuirea si modernizarea/automatizarea totala a instalatiilor de apa ale fantanilor, reabilitarea/inlocuirea partilor ornamentale ale acestora, montarea instalatiilor de lumini, sunet si a senzorilor. Muzica, jetul de apa si culorile vor fi de asemenea controlate de la distanta.

O alta noutate adusa de acest proiect este denumirea fantanilor reabilitate pana la acest moment: Tronsonul 1 - cu nume simbolice inspirate de istoria orasului, iar Tronsonul 2 - Anotimpurile anului.

Tronson 1 - Piata Unirii - format din 5 fantani vor purta numele:

Fantana - A.I. Ghica

Fantana Centrala - Fantana lui Bucur

Fantana - Emilian Pache Protopopescu

Fantana - Constantin Brancoveanu

Tronsonul 2 - Piata Unirii - Piata Constitutiei/Palatul Parlamentului - format din 17 fantani ce se vor grupa astfel:

Fantanile Iernii - 4 fantani

Fantanile Toamnei - 4 fantani

Fantanile Verii - 4 fantani

Fantanile Primaverii - 4 fantani

1 Fantana aniversara "Vlad Tepes - Bucuresti 555";

Investitia pentru lucrarile de reabilitare/modernizare si extindere a fantanilor din zona Unirii este integral suportata de Apa Nova Bucuresti.

Evenimentul este sustinut printr-un spectacol live multimedia... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro