Primaria Constanta vrea sa rezilieze un contract pagubos cu firma unui deputat, incheiat pe vremea lui Mazare

Reprezentantii Primariei Constanta au depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o cerere in care solicita suspendarea executarii contractului incheiat de municipalitate cu firma de salubrizare Polaris, detinuta de deputatul Eduard Martin. In anul 2008, intre SC Polaris M Holding SRL si primaria condusa de Radu Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani si un act aditional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorata nejustificat cu 10 milioane de lei.

acum 97 luni (8 Feb 2016)

Reprezentantii Primariei Constanta au depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o cerere in care solicita suspendarea executarii contractului incheiat de municipalitate cu firma de salubrizare Polaris, detinuta de deputatul Eduard Martin.

Cererea a fost depusa luni in cadrul procesului in care Radu Mazare si Eduard Martin au fost trimisi in judecata de DNA pentru fapte de coruptie si in care Primaria Constanta s-a constituit parte civila.

Tot atunci, primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau, le-a cerut consilierilor locali infiintarea unei comisii care sa analizeze contractul incheiat in 2008 de catre municipalitate, pe o perioada de 25 de ani, cu firma Polaris, pentru a stabili daca este cazul rezilierii sau modificarii contractului.

Radu Mazare a fost trimis in judecata in acest dosar pe 9 decembrie 2015, sub control judiciar, fiind acuzat de DNA de luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese in forma continuata.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata deputatul Eduard Martin, actionar la compania Polaris M Holding SRL, acuzat de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, precum si omul de afaceri Gabriel Strutinsky, pentru savarsirea a trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

Potrivit DNA, in perioada 2008 - 2014, Radu Mazare, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding SRL, al carei asociat si administrator in fapt era deputatul Eduard Martin, peste 7 milioane de euro, pentru ca a asigurat acestei companii castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

In anul 2008, intre SC Polaris M Holding SRL si primaria condusa de Radu Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani si un act aditional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorata nejustificat cu 10 milioane de lei.

Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro