Primaria Cluj-Napoca nu va mai trimite actele fiscale prin posta. Boc: Indemn cat mai multi clujeni sa opteze pentru acest mod de comunicare

Primaria Cluj-Napoca nu va mai trimite actele fiscale prin posta. Boc: Indemn cat mai multi clujeni sa opteze pentru acest mod de comunicare

Decizia va fi luata in urmatoarea sedinta a Consiliului Local cand va fi supus votului proiectul de Hotarare prin care se aproba lista actelor administrative fiscale, a actelor de executare si altor acte emise de Directia Impozite si Taxe prin e-mail, valabile doar cu semnatura electronica a organului fiscal. Edilul explica si procedura prin care oamenii care doresc pot beneficia de viitoarea masura: "Cetateanul depune o singura data o cerere in scris la registratura sau la primariile de cartier, care sa aiba semnatura sa olografa, pentru a certifica adresa de email unde se va derula comunicarea actelor fiscale emise de Primarie.

acum 28 luni (26 Mar 2018)

Primarul Clujului, Emil Boc, a anuntat, pe contul sau de Facebook, ca administratia locala va elimina comunicarea prin posta a actelor fiscale pentru cei care doresc aceasta.

Decizia va fi luata in urmatoarea sedinta a Consiliului Local cand va fi supus votului proiectul de Hotarare prin care se aproba lista actelor administrative fiscale, a actelor de executare si altor acte emise de Directia Impozite si Taxe prin e-mail, valabile doar cu semnatura electronica a organului fiscal.

"Pana acum, clujenii intampinau situatii de a fi nevoiti sa mearga personal la posta, cu avize tiparite, pentru a putea primi comunicarile legale ale Directiei de Taxe si Impozite. De multe ori avizele nu se mai gaseau, ajungeau tarziu sau programul ghiseelor postale era dificil de respectat. Prin aceasta noua masura legislativa de la nivel local, astfel de situatii pot fi eliminate, alegand trecerea la comunicare digitala, fara documente tiparite", a precizat Emil Boc.

Prin noua masura, peste 30 de documente fiscale emise de Directia de Taxe si Impozite vor putea fi comunicate cetatenilor prin e-mail.

Edilul explica si procedura prin care oamenii care doresc pot beneficia de viitoarea masura:

"Cetateanul depune o singura data o cerere in scris la registratura sau la primariile de cartier, care sa aiba semnatura sa olografa, pentru a certifica adresa de email unde se va derula comunicarea actelor fiscale emise de Primarie. Odata realizat acest pas, actele fiscale vor fi comunicate doar prin email sau fax, incepand cu data de 1 a lunii urmatoare.

Indemn cat mai multi clujeni sa opteze pentru acest mod de utilizare a canalelor de comunicare, inclusiv pentru documente administrative fiscale. Avantajele cele mai importante: creste viteza de comunicare, se evita erorile postale, eventuale intarzieri si scad costurile atat pentru primarie, cat si pentru ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro