Primaria Capitalei va cumpara 100 de ambulante

Primaria Capitalei va cumpara 100 de ambulante

"Primaria Capitalei va demara in cel mai scurt timp procedura de achizitie a 100 de ambulante pentru Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. "Peste 300 de ambulante ale SAJ-urilor se apropie de 700.000 de kilometri si alte 200 se apropie de 600.000 de kilometri.

acum 48 luni (21 Sep 2017)

"Primaria Capitalei va demara in cel mai scurt timp procedura de achizitie a 100 de ambulante pentru Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Suma totala este de 8,5 milioane de euro. 4,6 milioane de euro pot proveni din dividende pe care le are de accesat Primaria de la Apa Nova, iar restul sumei va fi acoperita din bugetul local.

Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF) a declarat ca cele 100 de ambulante vin in sprijinul cetatenilor din Bucuresti. Un serviciu de calitate presupune "mijloace de interventa, aparatura eficienta si personal suficient pentru a deservi populatia.

Probleme cu ambulantele la nivel national

Potrivit lui Raed Arafat, la nivel national, trebuie inlocuite sute de ambulante, cat mai repede. Intr-o scrisoare adresata ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan si premierului Sorin Grindeanu, Departamentul pentru Situatii de Urgenta scoate in evidenta necesitatea alocarii banilor pentru achizitia de noi ambulante. "Peste 300 de ambulante ale SAJ-urilor se apropie de 700.000 de kilometri si alte 200 se apropie de 600.000 de kilometri. Ambulantele de tip B (dotate cu asistent medical) au depasit deja deja 300.000 de kilometri, nici situatia ambulantelor SMURD nu e buna ca vechime si kilometraj. Nici starea ambulantelor de tip C, cele cu echipaj medical de urgenta cu medic sau de terapie intensiva mobila nu e foarte buna, dateaza din 2007-2008", se arata in documentul trimis pe 21 mai celor doi oficiali. In acelasi document se arata ca vechimea ambulantelor se coreleaza si cu vechimea echipamentelor de pe masinile de salvare, care se pot defecta in orice moment. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro