Primaria Capitalei imprumuta 248 de milioane de lei pentru a asigura caldura bucurestenilor in aceasta iarna

Primaria Capitalei imprumuta 248 de milioane de lei pentru a asigura caldura bucurestenilor in aceasta iarna

Presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Gabriel Dumitrascu, a explicat inainte de suspunerea proiectului la vot ca situatia in care se afla RADET nu este una deloc buna. 20 - 30 de avarii zilnic Zilnic, la nivelul Bucurestiului apar in jur de 20, 30 de avarii in reteaua de termoficare, dupa cum sustin reprezentantii Consiliului de Administratie al RADET.

acum 56 luni (16 Nov 2015)

Presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Gabriel Dumitrascu, a explicat inainte de suspunerea proiectului la vot ca situatia in care se afla RADET nu este una deloc buna. Barbatul a precizat ca in acest moment imprumutul de la Ministerul Finantelor Publice nu va face altceva decat sa rezolve o parte din problemele care sufoca regia. Pentru a introduce acesti bani intr-un circuit financiar este nevoie de rectificare bugetara la Primaria Municipiului Bucuresti si de aprobarea pe anul 2015 a bugetului RADET de venituri si cheltuieli.

Intrebat de primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, care este suma de care are nevoie RADET pentru a functiona in conditii normale presedintele Dumitrascu a facut cateva precizari: "Pana la finalul anului probabil este nevoie de un milion si jumate de lei, doua milioane.

In aceste conditii, dupa cateva ore de dezbateri, consilierii generali au aprobat contractarea imprumutului in valoare de 248 de milioane de lei.

20 - 30 de avarii zilnic

Zilnic, la nivelul Bucurestiului apar in jur de 20, 30 de avarii in reteaua de termoficare, dupa cum sustin reprezentantii Consiliului de Administratie al RADET. In aceste conditii, intr-o singura saptamana, in cazul in care angajatii regiei nu au bani pentru a cumpara materiale necesare interventiei, se strang peste 200 de locuri in care apar asemenea probleme. O posibila explicatie vine de la Mircea Rizoiu, consilier general PSD: "Am vazut nu o data, ci de zeci de ori cum unele tevi sunt sudate, pe altele se pune un dop de lemn.

In conditiile in care regia nu are bani pentru achizitionarea resurselor materiale prin aceste avarii se pierd in fiecare zi mii de tone de apa. Din acest motiv am si spus ca fara bani va mai merge din inertie vreo patru, cinci zile pentru ca mai avem cateva materiale, electrozi", a explicat Gabriel Dumitrascu inainte de votarea proiec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro