Primaria Capitalei da 15 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului

UPDATE joi, 14.02: Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a decis, joi, să aloce suma de 15 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, cu 31 de voturi pentru şi 20 impotrivă, informează Mediafax. De asemenea, conform aceluiași proiect de hotărare, ar urma să fie acordat un sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Mănăstirea Antim, dar și 400.000 de lei pentru Centrul de Protecție a Plantelor București;

acum 48 luni (11 Aug 2016)

UPDATE joi, 14.02: Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a decis, joi, să aloce suma de 15 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, cu 31 de voturi pentru şi 20 impotrivă, informează Mediafax. La următoarea şedintă voi prezenta un plan de investiţii pentru spitale, care va presupune acordarea mult mai multor bani decat dăm acum pentru Catedrală", a declarat inaintea votului Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus modificarea Bugetului General al Bucureştiului şi acordarea unui sprijin financiar de 15 milioane de lei Patriarhiei Romane, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mantuirii Neamului, propunerea fiind avizată de consilierii generali.

Consilierii au votat şi in favoarea acordării altor 4,5 milioane de lei pentru Mănăstirea Antim.

------------

Consiliul General al Capitalei va dezbate, joi, proiectul de suplimentare cu 15 milioane de lei a sprijinului acordat Patriarhiei Romane pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mantuirii Neamului, informează Agerpres.

Un alt proiect care va fi discutat joi se referă la realizarea unui "teatru temporar", destinat instituțiilor care nu iși pot folosi sălile de spectacol.

Potrivit raportului de specialitate atașat primului proiect, in bugetul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, pană in prezent, pentru Patriarhia Romană era aprobată suma de două milioane de lei, sprijin pentru efectuarea lucrărilor la Catedrala Mantuirii Neamului. De asemenea, conform aceluiași proiect de hotărare, ar urma să fie acordat un sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Mănăstirea Antim, dar și 400.000 de lei pentru Centrul de Protecție a Plantelor București; 2,4 milioane lei pentru Muzeul Municipiului București și 789.000 lei pentru Teatrul Evreiesc de Stat.

"Solicitările ante menționate sunt fezabile prin diminuarea cu 25.777.000 lei din bugetul PMB de la pozi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro