Primaria Capitalei a decis ca elevii din anii terminali de liceu sa faca un curs despre Uniunea Europeana. Specialisti: "Primaria isi depaseste atributiile"

Primaria Capitalei a decis ca elevii din anii terminali de liceu sa faca un curs despre Uniunea Europeana. Specialisti:

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 43 de voturi "pentru", doua abtineri si niciun vot "impotriva". El a mai spus ca modalitatea de implementare va fi decisa de institutiile de specialitate din primarie, putand fi facute parteneriate cu ONG-uri sau traineri specializati pe teme legate de Uniunea Europena.

acum 53 luni (8 Jun 2017)

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 43 de voturi "pentru", doua abtineri si niciun vot "impotriva".

Potrivit proiectului, cursul va dura patru saptamani, cate doua ore pe saptamana, si este dedicat elevilor din clasele a XI-a si a XII-a din anii scolari 2017-2018 si 2018-2019. Initiatorii proiectului isi motiveaza propunerea prin faptul ca in prima jumatate a anului 2019 Romania va avea presedintia Uniunii Europene, "moment extrem de important, care necesita o pregatire temeinica". Am considera ca este normal si util ca tinerii pe care dorim sa-i promovam sa aiba niste notiuni de baza a ceea ce inseamna Uniunea Europeana si institutiile europene", a declarat consilierul ALDE Tudor Ionescu, initiatorul proiectului. El a mai spus ca modalitatea de implementare va fi decisa de institutiile de specialitate din primarie, putand fi facute parteneriate cu ONG-uri sau traineri specializati pe teme legate de Uniunea Europena. Initiatorii proiectului mai spun ca nivelul de cunoastere a Uniunii Europene, precum si a drepturilor pe care le au cetatenii europeni este inca scazut in randul romanilor. Dea semenea acestia au adaugat la motivari si faptul ca Romania va detine presedintiei UE in prima jumatate a anului 2019.

Primaria isi depaseste atributiile

Specialistii in Educatie nu se arata incantati de aceasta masura, principalul motiv fiind ca Primaria Capitalei isi depaseste atributiile. Sunt aproximativ 400.000 de elevi de elevi de clasa a XII-a si a XI-a in Capitala. Nu poti sa faci niste cursuri asa de capul tau", sustine Stefan Vlaston, presedintele EDU CERE. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro