Prima sedinta CSAT la care participa Iohannis si Hellvig. Situatia din Ucraina, pe ordinea de zi

Prima sedinta CSAT la care participa Iohannis si Hellvig. Situatia din Ucraina, pe ordinea de zi

"Pot sa va garantez faptul ca, prin toate discutiile pe care le-am avut la Washington, nu doar noi ne bazam pe Statele Unite, si ei se bazeaza pe noi si in ceea ce priveste subiectele de siguranta nationala, Presedinte, Guvern, Parlament, actionam extrem de unitar si asta e un lucru foarte bun", a conchis Ponta.

acum 95 luni (3 Mar 2015)

Membrii CSAT s-au intalnit, ieri, la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre criza din Ucraina si efectele acesteia asupra Romaniei. In ce priveste situatia din Ucraina, membrii Consiliului au vorbit despre cooperarea cu autoritatile de la Kiev si au constatat ca relatiile dintre cele doua state s-au imbunatatit. "Sprijinul consecvent al Romaniei pentru Ucraina, de la declansarea crizei, a marcat o deschidere fara precedent a autoritatilor de la Kiev fata de cooperarea bilaterala cu Romania", au fost concluziile discutiilor din CSAT, redate intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Potrivit aceleiasi surse, rolul de "pivot" regional al Romaniei ar putea ajuta pe viitor si Republica Moldova, in demersul acesteia de integrare europeana.

Membrii CSAT au avizat si proiectul de lege privind planificarea apararii, au vorbit despre cresterea bugetului Apararii la 2% din PIB si au aprobat propunerile premierului Victor Ponta referitoare la intrarea si stationarea, pe teritoriul Romaniei, a unor aeronave portugheze, in vederea desfasurarii misiunilor de Politie Aeriana NATO.

"Situatia din Ucraina, foarte proasta"

Premierul Victor Ponta, prezent si el la sedinta, a declarat, luni, ca s-a consultat cu presedintele Klaus Iohannis cu privire la agenda sedintei de ieri si a subliniat ca "situatia din Ucraina este foarte proasta". "Pot sa va garantez faptul ca, prin toate discutiile pe care le-am avut la Washington, nu doar noi ne bazam pe Statele Unite, si ei se bazeaza pe noi si in ceea ce priveste subiectele de siguranta nationala, Presedinte, Guvern, Parlament, actionam extrem de unitar si asta e un lucru foarte bun", a conchis Ponta.

Citeste si:

Eduard Hellvig a devenit al cincilea director al SRI

Parlamentarii Puterii si Opozitiei s-au mobilizat exemplar si l-au validat cu o majoritate ametitoare pe fostul europarlamentar PNL Eduard Hellvig in functia de sef al SR... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro