Prima sedinta a comisiei prezidentiale. Iohannis: Proiectul de tara trebuie sa duca la o Romanie a lucrului bine facut

Prima sedinta a comisiei prezidentiale. Iohannis: Proiectul de tara trebuie sa duca la o Romanie a lucrului bine facut

"Contextul european si global este schimbat fata de anii in care am intrat in Uniunea Europeana si nu avem nevoie de un proiect de tara care sa vina ca reactie la situatia in care ne aflam, ci ca o reactie proprie pornind evident de la realitatile de astazi.

acum 78 luni (4 Oct 2016)

Cred ca si acest proiect de tara trebuie sa fie un lucru bine facut si sa duca la o Romanie a lucrului bine facut.

"Contextul european si global este schimbat fata de anii in care am intrat in Uniunea Europeana si nu avem nevoie de un proiect de tara care sa vina ca reactie la situatia in care ne aflam, ci ca o reactie proprie pornind evident de la realitatile de astazi. Proiectul de tara trebuie sa fie unul al unei Romanii moderne si prospere, europene, dar trebuie sa aiba propria noastra identitate, propriile noastre valori si propriile noastre domenii de performanta", a mai declarat Iohannis. "Cred ca avem o problema pe care trebuie s-o eliminam prin acest proiect de tara. Si mai complicat, gandirea multora a ramas tot cea de dinainte de '89 si daca vrem sa fim foarte realisti sau onesti, trebuie sa spunem ca inca suntem in faza in care statul se crede deasupra cetateanului si, in mod paradoxal, si cetateanul crede ca statul in patroneaza. Statul trebuie sa existe pentru cetatean si nu invers si nu invers, nu cetateanul sa existe pentru stat", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a aratat ca proiectul de tara trebuie sa cuprinda si problema medicamentelor, precum si protejarea companiilor romanesti. "Proiectul de tara este o initiativa pe care am propus-o inca dinainte de a fi infiintata o comisie. Astfel, problema medicamentelor trebuie sa constituie o prioritate a comisiei de lucru, alaturi de subiecte precum sustinerea companiilor romanesti si a tinerilor antreprenori, ca viitori generatori economici si de dezvoltare ai unei clase de mijloc mai numeroase", a comentat Liviu Dragnea.

Partidele politice si-au desemnat cate doi reprezentanti in comisia prezidentiala pentru proiectul de tara, carora li s-au alaturat 10 independenti si un reprezentant al Guvernului, activitatea comisiei fiind coordonata de catre consilierii prezidentiali pentru afaceri europene si economie, Leonard Orban, respecti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro