Prima scoala profesionala din Romania care va pregati sudori. Cum au ajuns nemtii sa investeasca in meseriasi romani

Prima scoala profesionala din Romania care va pregati sudori. Cum au ajuns nemtii sa investeasca in meseriasi romani

Consiliul Judetean Bihor a pus bazele primei scoli profesionale in sistem de invatamant dual din judetul Bihor si prima din tara in specializarea sudura. Infrastructura necesara pentru prima scoala profesionala de tip dual din judet va fi asigurata in cladirea Scolii profesionale din localitatea Cadea, un campus reabilitat cu cinci milioane de euro, ce detine ateliere, camin, spatii de lucru, baza sportiva etc.

acum 35 luni (1 Nov 2017)

Consiliul Judetean Bihor a pus bazele primei scoli profesionale in sistem de invatamant dual din judetul Bihor si prima din tara in specializarea sudura.

"Nu este doar un centru de formare a viitorilor constructori, noi l-am numit un institut care aduce standarde de calificare recunoscute si international, nu doar in Romania. Aici vom crea conditii prin mijloace multimedia care sa faca aceasta meserie mult mai atractiva, in conditiile in care exista o cerere imensa", a declarat Andreas Hart, presedintele grupului de firme Lucas-Nulle.

Declaratia de intentie a fost semnata intre Parcuri Industriale Bihor, si trei companii romanesti localizate in Oradea (Selina, Gavella, Autobara) precum si compania Lucas-Nulle, din Dusseldorf.

Presedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, a tinut sa aprecieze colaborarea cu Werner Braun, beneficiind de exeperienta pe care acesta a avut amabilitatea sa o ofere oradenilor privind modelul Scolii profesionale Kronstadt din Brasov. Acesta este si motivul pentru care noi suntem acum aici si vrem sa cream in toate orasele importante o astfel de forma de invatamant, singura solutie pentru dezvoltarea regiunilor mai putin dezvoltate. Ne-a bucurat foarte mult deschiderea pe care am gasit-o la Bihor, pentru ca succesul acestui proiect se bazeaza pe parteneriatul dintre mediul economic, cu autoritatile locale, in cazul acesta Consiliul Judetean Bihor si Inspectoratul Scolar", a declarat Werner Braun, presedintele Clubului economic german din Brasov.

Infrastructura necesara pentru prima scoala profesionala de tip dual din judet va fi asigurata in cladirea Scolii profesionale din localitatea Cadea, un campus reabilitat cu cinci milioane de euro, ce detine ateliere, camin, spatii de lucru, baza sportiva etc.

In etapa urmatoare se va infiinta un ONG care va avea ca obiectiv sa infiinteze si sa dezvolte scoala profesionala.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro