Prima "Scoala de mers pe munte" sau cum sa dobandesti cu ajutorul specialistilor cunostinte care pot face diferenta dintre viata si moarte

Prima

Noi, cei de la Tasuleasa social credem ca astfel de cunostinte ne pot ajuta dincolo de comeniul lor specific, lectia muntelui ajutandu-se sa devenim mai omenosi, mai solidari, mai sensibili la frumos si mai responsabili fata de natura", explica reprezentantii Tasuleasa Social. Tasuleasa Social pune la dispozitia participantilor spatii de cazare, grup sanitar, sala de mese, precum si materiale necesare drumetiei pe munte: cort, sac de dormit, izopren si rucsaci si truse de prim ajutor.

acum 97 luni (20 May 2015)

Tasuleasa Social organizeaza prima "Scoala de mers pe munte", compusa dintr-un work shop si o drumetie de doua zile, in cadrul carora participantii vor dobandi toate cunostintele necesare cu privire la echipament, campare si chiar cum sa faca fata furiei naturii.

"A merge pe munte poate fi o pasiune, un sport, o activitate recreativa- dar oricare dintre acestea presupune o serie de cunostinte referitoare la tehnici, echipament, orientare in teren si in primul rand atitudine fata de munte- de temeinicia insusirii carora poate depinde reusita drumetiei sau chiar viata drumetului.

Astfel de cunostinte se dobandesc de multe ori cu pretul unor greseli traite pe propria piele, iar pentru cei norocosi din experientele traite de altii, dar rareori ele sunt prezentate exhaustiv in forma didactica si practica. Noi, cei de la Tasuleasa social credem ca astfel de cunostinte ne pot ajuta dincolo de comeniul lor specific, lectia muntelui ajutandu-se sa devenim mai omenosi, mai solidari, mai sensibili la frumos si mai responsabili fata de natura", explica reprezentantii Tasuleasa Social.

De "Scoala de mers pe munte" vor beneficia 300 de persoane cu varsta peste 18 ani din toata tara.

Cursantii vor primi informatii esentiale despre cum sa se comporte intr-o drumetie montana (Foto: tasuleasasocial.ro)

Cei care vor participa la "Scoala de mers pe munte" vor dobandi informatii despre cum se merge pe munte, despre orientare turistica, despre primul ajutor, despre cum se campeaza sau ce trebuie sa faca in caz ca il prind tunetele si fulgerele pe munte. Tasuleasa Social pune la dispozitia participantilor spatii de cazare, grup sanitar, sala de mese, precum si materiale necesare drumetiei pe munte: cort, sac de dormit, izopren si rucsaci si truse de prim ajutor.

Organizatorii spun ca participantii "pe langa curiozitate si entuziasm, mai au nevoie doar de o pereche de bocanci si de haine adecvate activitatilor outdoor la altitudine"... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro