Prima reactie a lui Mihai Gadea dupa procesul pierdut cu sefa DNA: "Absolut socant! E limpede, e o actiune de intimidare"

Prima reactie a lui Mihai Gadea dupa procesul pierdut cu sefa DNA:

Curtea de Apel Ploiesti a decis, marti, ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale, in solidar, de la paratii Mihai Gadea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvica si SC Antena 3, pentru prejudiciul cauzat prin incalcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputatie, imagine si viata privata. Ulterior, dosarul a fost stramutat, la cerera paratilor, de la Curtea de Apel Bucuresti la Curtea de Apel Pitesti, iar de acolo la Curtea de Apel Ploiesti.

acum 75 luni (21 Mar 2018)

Intr-o prima reactie la procesul pierdut cu Laura Codruta Kovesi, Mihai Gadea sustine ca in nicio tara din lume seful unei institutii de forta nu da in judecata jurnalisti si cere sume exorbitante pentru ca si-au exercitat dreptul la libera exprimare. Inainte ca Mihai Gadea sa intre in direct, prezentatoarea jurnalului de stiri Antena 3 a anuntat ca "planul de intimidare al sefei DNA a reusit in fata judecatorilor" si ca vedetele postului trebuie sa plateasca "pretul", referindu-se la despagubiri, pentru ca s-au exprimat liber. Pe de alta parte, tinand cont de modul in care au cerut dosarul cei de la CNA la ultimul termen instantei civile...probabil ca aici este cheia. Cine nu e in unitatile militare, cine nu e in divizia de presa care executa intocmai si la timp ordinele care sunt date pentru sclavii din presa, aceia n-au niciun fel de problema. Gadea a subliniat ca se va ajunge la instantele superioare, la CEDO, si sustine ca procesul se va transforma intr-un razboi pentru libertatea de exprimare. "E limpede, este o intimidare, vor sa transmita un mesaj de forta, este cea mai mare suma castigata vreodata in instanta impotriva unor jurnalisti, si mesajul de forta este: va rupem cu bataia, v-am luat sediile, acum va luam si banii. Curtea de Apel Ploiesti a decis, marti, ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale, in solidar, de la paratii Mihai Gadea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvica si SC Antena 3, pentru prejudiciul cauzat prin incalcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputatie, imagine si viata privata. Decizia poate fi atacata cu recurs in termen de 30 zile de la comunicarea hotararii, se mai arata in textul hotararii pronuntate de Curtea de Apel Ploiesti. In 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca sefa Directiei Nationale Anticoruptie sa primeasca 250.000 de lei daune morale, in dosarul in care a dat in judecata Antena 3, cerand despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchete... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro