Prima povestire scrisa de Ernest Hemingway, descoperita in Florida

Prima povestire scrisa de Ernest Hemingway, descoperita in Florida

Povestirea din 1909, fara titlu si scrisa sub forma unui jurnal si a unor scrisori, a fost gasita intr-un caiet patat care era pastrat intr-o lada frigorifica, la randul ei aflata intr-o cutie pentru munitie. Pagini din caietul tanarului Hemingway (Foto: nytimes.com) Totusi, Sandra Spanier, profesor la Universitatea Statului Pennsylvania si editorul care se ocupa de proiectul "Scrisorile lui Hemingway" care va fi alcatuit din 17 volume, a declarat pentru Mental Floss ca scriitorul nu a ajuns in Europa cand era copil, ci mult mai tarziu, dar si ca nu a calatorit niciodata pe traseul descris in caiet.

acum 42 luni (13 Oct 2017)

Povestirea din 1909, fara titlu si scrisa sub forma unui jurnal si a unor scrisori, a fost gasita intr-un caiet patat care era pastrat intr-o lada frigorifica, la randul ei aflata intr-o cutie pentru munitie.

Scrierea a fost gasita in colectia unui prieten si fost angajat al lui Hemingway, Telly Otto Bruce, care a mostenit o parte din arhiva personala a acestuia de la ce-a de-a patra sotie a autorului, Mary Welsh Hemingway. Ea este adresata parintilor lui Hemingway si arata atentia de mic copil a autorului la detalii, in povestire, de la cele legate de nave si pana la atractii turistice locale, cum ar fi Castelul Blarney. La un moment dat, scrie despre o casa de piatra cu un acoperis de paie, o casa "in care este foarte intuneric", despre un porc care "alearga pe sub masa", dar si despre cum oamenii il strigau "micutul care plateste chiria".

Din cauza descrierilor detaliate, dar si pentru ca pe lada in care s-a gasit caietul era inscriptionat "8 septembrie 1909, jurnalul lui EH in Europa", s-a crezut ca era o scriere autobiografica si nu o fictiune.

Pagini din caietul tanarului Hemingway (Foto: nytimes.com)

Totusi, Sandra Spanier, profesor la Universitatea Statului Pennsylvania si editorul care se ocupa de proiectul "Scrisorile lui Hemingway" care va fi alcatuit din 17 volume, a declarat pentru Mental Floss ca scriitorul nu a ajuns in Europa cand era copil, ci mult mai tarziu, dar si ca nu a calatorit niciodata pe traseul descris in caiet. Conform lui Spanier, este posibil ca aceasta sa fi fost scrisa pentru revista "Saint Nicholas", o publicatie pentru copii care, lunar, tinea un concurs in care, la un moment dat, a intrat si sora mai mare a lui Hemingway, Marcelline. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro