Prima ora de dupa serviciu, hotaratoare in dobandirea succesului professional

Prima ora de dupa serviciu, hotaratoare in dobandirea succesului professional

La sfarsitul zilei, dupa ce muncesti mult si te simti epuizat, cu bateriile de enegie complet golite, visezi la o leneveala in fata televizorului, sperand ca astfel vei uita de frenezia de la locul de munca. De exemplu, in cazul in care incepi sa studiezi o limba straina timp de o ora pe zi, dupa un an, practica te va ajuta sa vorbesti fluent si sa bifezi un lucru ce poate fi adaugat in curriculum vitae.

acum 46 luni (11 Sep 2016)

La sfarsitul zilei, dupa ce muncesti mult si te simti epuizat, cu bateriile de enegie complet golite, visezi la o leneveala in fata televizorului, sperand ca astfel vei uita de frenezia de la locul de munca.

Daca alegeti sa va uitati la televizor in fiecare zi dupa serviciu, sa stati pe Facebook sau Instagram pana cand adormiti, puteti fi siguri ca in timp productivitatea voastra va suferi un dezechilibru, scrie lifehack.

Cand vorbim de prima ora dupa munca, nu luam in calcul statul in trafic sau alte activitati necesare de la care nu te poti abate. Daca petreci prima parte a timpului liber dupa ce vii de la serviciu facand activitati productive, indiferent daca este vorba de invatarea unei limbi straine sau o alta activitate educativa, te vei simti implinit si mai fericit. Nu numai ca este un mod de a-ti distrage atentia de la problemele zilnice, dar tine cont si de faptul ca lenea atrage lene.

O ora in fiecare zi poate face o diferenta colosala pe termen lung. De exemplu, in cazul in care incepi sa studiezi o limba straina timp de o ora pe zi, dupa un an, practica te va ajuta sa vorbesti fluent si sa bifezi un lucru ce poate fi adaugat in curriculum vitae.

Pe de alta parte, o persoana care nu se dezvolta, nu se poate astepta ca viata ei sa se schimbe in bine. Daca ai aspiratii si iti doresti sa obtii ceva de la viata, incearca sa nu cazi in rutina zilnica.

O alta problema care poate aparea este faptul ca stilul de viata lenes v-ar putea afecta mental si chiar impinge catre depresie. Activitati care iti pot imbunati productivitatea:

Cititul

Poti citi orice, de la fictiune la fantezie, romantism sau povesti de groaza. O ora de lectura in fiecare zi inseamna o carte in fiecare saptamana.

Pornirea unor proiecte personale

Proiecte, cum ar fi construirea unui site web, sau mici afaceri, activitati de vol... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro